14. april 2024  |   Navnestof  |   Fødselsdag  |   Navnestof

Byrådsmedlem Theo Gbouable 60 år

Fredag den 19. april fylder byrådsmedlem Theodore ”Theo” Gbouable 60 år. Theo har været byrådsmedlem siden 2013, og har ud over byrådsarbejdet været et aktivt menneske på kryds og tværs […]

Navnestof
14. april 2024  |   af Redaktionen

Fredag den 19. april fylder byrådsmedlem Theodore ”Theo” Gbouable 60 år. Theo har været byrådsmedlem siden 2013, og har ud over byrådsarbejdet været et aktivt menneske på kryds og tværs af by – og landegrænser.

For Theo er ikke blot født i Elfenbenskysten og bosiddende i Lynge, han er også en ægte jyde! Det kan ikke bare høres på hans midtjyske dialekt, men også hans evne til at engagere sig i lokal- og foreningsliv uden de store armbevægelser. Når problemer skal løses, så må man engagere sig og gøre noget. Og det gør Theo uden så meget snak. Den ivoriansk-jyske landmand fra Viborg-egnen har været fodboldtræner, med i integrationsråd, boligafdeling, grundejerforening, dansk-ivoriansk forening, løbeklub – for slet ikke at nævne alle opgaverne tilknyttet byrådsarbejdet og det faste job i DLR-Kredit som jordbrugsøkonom.

Som det er typisk for Theo, så var det ikke ham selv, der pressede på for at komme i Byrådet. Men ved en socialdemokratisk nytårskur i 2012 blev han overtalt til at komme med på opstillingslisten til efteråret 2013. Theo ville dog helst stå ”længere nede på listen”. Placeringen på listen betød alligevel intet, for med sin vennesæle arbejdsomhed sprængte Theo listen, kom i Byrådet, hvor han altså nu er blevet genvalgt tre gange. I Byrådet har Theo helt i tråd med sine mange interesser engageret sig i kultur-, fritids- og foreningslivets vilkår. I det landspolitiske har Theo markeret sin hjertesag: at behandle de afrikanske lande som samarbejdspartnere i stedet for bistandsklienter. Theo kender potentialerne særligt i de vestafrikanske lande, hvor han har advokeret for bedre samhandel og uddannelsessamarbejde.

På det personlige plan er Theo ofte hurtig til at se, når en kollega eller ven har brug for et godt råd til at komme ud af en fastlåst situation. Det er nyttigt i såvel politik som venskaber, så der er rift om Theo på alle arenaer.
På den dansk-ivorianske arena, hvor Theo er brobyggeren, der hjælper familiemedlemmer igennem livsbegivenheder i Danmark, Elfenbenskysten, USA og Frankrig.

På den sociale arena, hvor Theo sammen med sin kone Tracy er vært for børn, børnebørn, venner og bekendte og gerne tilbyder mad fra Elfenbenskysten, England og Danmark i overflod.

På den politiske arena, hvor vi i den socialdemokratiske gruppe i mange år sat pris på det varme kollegaskab, venskab og værtsskab.

Vi vil derfor bruge anledningen til at sige både tak for alt det du har gjort og stadig gør og tillykke med de 60 år.

Indsendt af den socialdemokratiske byrådsgruppe, Vibeke Højbjerg, Jesper Holdflod, Miki Dam Larsen.

theo gbouable
Del på

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev - klik her
Læs også....
Kristjón Már Magnússon fejrer 10 års jubilæum hos Lessor Group
Kristjón Már Magnússon fejrer sit 10-års jubilæum i Lessor Group i Allerød den 1. februar, og samtidig fylder han 60 år den 18. februar.

Bo Abildgren fylder 50 år den 13. januar
Bo Abildgren fylder 50 år den 13. januar

20-års jubilæum hos Lessor i Allerød
Tommi Hansen fejrer 20-års jubilæum hos Lessor Group 24. april.

25-års jubilæum på Lessor
Den 1. april kan Senior Product Manager Henrik Juul Jensen fejre 25-års jubilæum hos Lessor Group, som har haft hovedsæde i Allerød i over 50 år.

Vivian og Leo er blevet viet
Nu må det være. Efter et tilløb på tre år blev vi enige om, at nu skulle det være. Så vi blev faktisk gift i sidste uge på rådhuset i […]

Daniel er kommet til verden
Efter så megen ventetid er dejlige Daniel endelig kommet til verden, 3800 gram og 42 cm, efter en lang men heldigvis ukompliceret fødsel. Din far og mor er begge rigtigt […]