Nogle boligejere i Allerød skal betale op til 200.000 kr. ud af egen lomme til separatkloakering, mens en enkelt idrætsforening modtager 12-15 mio. kr. til kunstgræsbaner – hænger det sammen, spørger René Nicklas Wendt, byrådskandidat for de konservative
Nogle boligejere i Allerød skal betale op til 200.000 kr. ud af egen lomme til separatkloakering, mens en enkelt idrætsforening modtager 12-15 mio. kr. til kunstgræsbaner – hænger det sammen, spørger René Nicklas Wendt, byrådskandidat for de konservative
Det er politisk besluttet, at Allerød Fodboldklub modtager 2 kunstgræsbaner til en værdi af12-15 millioner kroner. Det er en overordentlig stor gave fra fællesskabet til en enkelt forening.
Beslutningen, om hvilken type belægning der skal vælges, har været genstand for en intens debat og politisk behandling. Jeg må konstatere, at der har været mere politisk bevågenhed om denne sag, som vedrører et udvalgt mindretal, end der har været i en sag, som bliver rigtig dyr for et stort antal skatteborgere i Allerød Kommune – nemlig den kommende separatkloakering i dele af kommunen.
Jeg er ikke uenig i, at vi skal separatkloakere – men jeg er mildest talt ikke imponeret over den proces, som har ført frem til beslutningen.
De berørte borgere skal selv betale separatkloakeringen på egen grund: De heldigste borgere vil blive påført en udgift på ca. 80.000 kroner. De fleste vil dog opleve, at udgiften bliver over 100.000 kroner og enkelte vil opleve, at der skal betales tættere på 200.000 kroner (baseret på oplysninger fra en række kloakmestre).
Og dette er en udgift, som boligejerne ikke havde kunne forudse – de får dog 5 år til at finde pengene ifølge tilgængelige oplysninger fra Allerød Kommune. Kommunens ”hjælpende hånd” er en takststigning på vandafledningen, som rammer alle borgere i Allerød kommune.
Men respekten for kommunens største indtægtskilde, skatteborgerne, er gået helt tabt i denne proces!
Hvordan skal de pensionerede boligejere skaffe de nødvendige penge? Skal de belåne friværdien (hvilket ikke altid er muligt)? Skal den sidste rest af de opsparede pensionsmidler bruges til separatkloakering?
Det ser måske en smule bedre ud for kommunens erhvervsaktive borgere – men et beløb på 80.000 – 200.000 kroner vil gøre ondt i de fleste husstande.
De grundejere, som er medlem af en grundejerforening med fællesarealer, risikerer tilmed at betale yderligere for den del af kloakeringen, som skal udføres på grundejerforeningens arealer.
Hvorfor er de økonomiske konsekvenser for borgerne ikke belyst i sagsfremstillingen?
Der skal være muligheder for fodboldglade børn og voksne – men jeg savner den samme politiske bevågenhed i forhold til de borgere, som inden længe skal grave dybt ned i opsparingen.
Af Rene Nicklas Wendt, byrådskandidat Konservative i Allerød
konservative | separatkloakeringLæs også....
Allerød kommunes veteranstrategi har været ikke-eksisterende siden 2021, lyder kritikken fra Tina Ryberg.
Der har manglet klarhed og åbenhed forud for vedtagelsen om separatkloakering, mener ReneNicklas Wendt, byrådskandidat for de konservative
Mere restriktiv skærmpolitik efterlyses af byrådsmedlem Signe Schløer(SF) og Tune Revsgaard, bestyrelsesmedlem, SF Allerød
Argumenterne for kork som fyld på boldbanerne er stik modsat de informationer, ekspertvurderinger og erfaringer, der er tilgængelige, fremfører Lars Bech-Jørgensen
Konservative i Allerød ønsker at der anvendes kork som infill på de nye kunstgræsbaner til Allerød Fodboldklub, skriver Jørgen Johansen(K)
Det vil være en kortsigtet og utilgivelig handling fra byrådets side at lade hallen nedrive for at skaffe et antal parkeringspladser, mener Tony Andersen.
Inden årets budgetforhandlinger gik igang, oplevede Enhedslistens byrådsmedlem, Emil Ulrik Andersen, at han nærmest blev smidt ud, skriver han.
Allerød-borger Tina Ryberg opponerer imod, at hun skal påduttes bestemte politiske holdninger, blot fordi hun er gift med en konservativ lokalforenings-formand
Også den Konservative økonomistyring skal i fremtiden være tættere på borgerne, skriver Jørgen Johansen – konservativ borgmesterkandidat KV25
Grundlovsdag 5. juni kommer til at foregå i skyggen af valget til EU-Parlamentet 9. juni, der får karakter af et midtvejsvalg, mener redaktør Kim Sejr.
Debatindlæg af Jørgen Johansen – spidskandidat KV25 og Rene Nicklas Wendt – Formand for vælgerforeningen