8. april 2024  |   Vores By  |   Bedre By

Gratis kompost-orme til dit haveaffald

Lørdag 20. april kan du helt gratis hente kompostorme på Allerød genbrugsplads

Bedre By
8. april 2024  |   af Kim Sejr

Lørdag 20. april kan du helt gratis hente kompostorme på Allerød genbrugsplads

Det er meget bedre at beholde sit haveaffald end at køre det på genbrugspladsen. Sådan lyder det fra Allerød Kommune, der opfordrer til, at man lader sit haveaffald blive i haven – og dermed er med til at gøre en forskel.

-På den måde hjælper du klimaet og biodiversiteten. Du sparer transporten frem og tilbage til genbrugspladsen, og i haven skaber du levesteder for insekter og nedbryderorganismer, lyder det fra kommunen.

For at hjælpe denne adfærd undervejs med et lille skub, så tilbyder kommunen, at man helt gratisk kan hente kompostorme 20. april. Her vil Norfors en pose med de små orme fra kl. 10.000 til 14.00 efter først-til-mølle-princippet.

Argumenterne for at lade haveaffaldet blive i haven:

  • Ved at lade haveaffaldet blive liggende, bidrager du til at skabe et naturligt og sundt økosystem i din have.
  • -Kompostering af haveaffald reducerer behovet for vanding ved at bevare fugtigheden i jorden og øge dens evne til at holde på vandet.
  • -Ved at kompostere dit haveaffald mindsker du mængden af organisk affald, der sendes til forbrænding og hjælper med at mindske udledningen af drivhusgasser.
  • Kompostering forbedrer jordens næringsstoffer og struktur, hvilket resulterer i sundere planter, smukkere blomster og mere frodigt græs.
haveaffald | kompostering
Del på

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev - klik her
Læs også....
Uskøn ruin må afvente lokalplan
Byrådsmedlem Erik Lund (K) ønsker påbud om rydning af ruin på hjørnet af Tokkekøbvej, men et flertal i Miljø-, Erhvervs- og Byudvalget ønsker at afvente en ny lokalplan for området.

Debat: Hvad skal der ske med den nøgne rundkørsel?
Kan vi ikke være enige om, at det ser lidt sølle ud med rundkørslen ved brandstationen (Kollerødvej/Møllemosevej) med det ene, nøgne, tynde og lidt skæve træ, der ser lidt dødt […]

Hvilket af byens byggerier skal hædres?
Er der et byggeri i Allerød, der har så høj en kvalitet, at det skal hædres med Arkitekturprisen? Det skal vi finde ud af 3. oktober, når byrådet på Arkitekturens dag uddeler Allerød Arkitekturpris 2022.

Indvielsesfest for Allerøds kæmpetrold
Lørdag 8. oktober fejres det, at Allerød får opført en af Thomas Dambo´s kæmpetrolde i Ravnsholt Skov takket været et lokalt initiativ, som blev opstartet i efteråret 2020.