Hvis du har idéer til en bedre måde at genbruge affald på lokalt i Allerød, så er der mulighed for at deltage i et panel herom – tilmelding frem til 22. januar.
Hvis du har idéer til en bedre måde at genbruge affald lokalt i Allerød, så er der mulighed for at deltage i et panel herom – tilmelding frem til 22. januar.
Du har måske gået rundt derhjemme og funderet over den måde, der bliver sorteret og genbrugt affald på. Kan det f.eks. gøres bedre og smartere?
Det er der nu rig mulighed for at lade komme til udtryk i et såkaldt affaldspanel.
Allerød, Hørsholm, Fredensborg og Rudersdal Kommuner skal udarbejde en ny fælles affaldsplan for de kommende 6 år, som skal gælde for årene 2024 til 2029.
De fire kommuner gør opmærksom på, at borgerne i pågældende kommuner producerer mere affald end gennemsnitsdanskeren. Derfor er der brug for borgernes idéer til, hvordan man kan sikre en effektiv grøn omstilling med mindre affald og mere genanvendelse.
De fire kommuner har budt ind med en digital kommunikationsløsning, hvor man som borger kan kommentere på genbrugsområdet. Det gør man ved at klikke sig ind på “Fælles affaldsplan 2024-29”
Her kan man deltage ved at klikke på ”Opret forslag” eller kommentere på forslagene forneden. Fristen er 22. januar 2023.
Man kan også blive en del af et affaldspanel, hvor man bliver rådspurgt som paneldeltager.
Kritiske kommentarer
Siden åbner op for kritiske kommentarer i forhold til de eksisterende ordninger – f.eks. er der en borger, der stiller spørgsmåltegn ved tømningen af halvtomme containere:
– Det kan godt være, det er nemt, men det er også blevet voldsomt dyrt at få tømt sine mere end halvtomme containere. Og er det bæredygtigt? Hvem kan f.eks. fylde en halv container med metal? Og er du blot to personer i en husstand, er det umuligt at fylde en container med madaffald og restaffald hver 14. dag, når plastic m.m. sorteres fra. Jeg foreslår, at der bliver set på tømningsfrekvensen, lyder kommentaren fra borgeren.
En anden borger skriver om de mange ting, der bliver smidt væk som affald, men godt kunne bruges igen:
- Jeg har længe ærgret mig over alt det brugbare (og rigtigt fine ting), som kastes i affaldscontainerne, og som det ikke er tilladt at “redde”. Jeg ville foreslå, at man opretter en gruppe af frivillige, som har tilladelse til at “redde” ting, og som vedligeholder et Bytteområde. Jeg melder mig straks!
Læs også....
Allerød kommunes veteranstrategi har været ikke-eksisterende siden 2021, lyder kritikken fra Tina Ryberg.
Lions Allerød og Vennerne – støtteforeningen til LUI, har hver modtaget 45.000 kr. i støtte fra Lynge Byfest
Byrådet har besluttet, at grundejere skal adskille spildevand og regnvand på egen grund over en årrække - informationsmøde 28. oktober.
Der har manglet klarhed og åbenhed forud for vedtagelsen om separatkloakering, mener ReneNicklas Wendt, byrådskandidat for de konservative
Mere restriktiv skærmpolitik efterlyses af byrådsmedlem Signe Schløer(SF) og Tune Revsgaard, bestyrelsesmedlem, SF Allerød
Torsdag d. 24. oktober kl. 8 åbner en ny Lidl-butik på Allerød Stationsvej 3 - Allerøds første tobaks- og nikotinfri dagligvarebutik.
Nogle boligejere i Allerød skal betale op til 200.000 kr. ud af egen lomme til separatkloakering, mens en enkelt idrætsforening modtager 12-15 mio. kr. til kunstgræsbaner - hænger det sammen, spørger René Nicklas Wendt, byrådskandidat for de konservative
Et nyt friplejehjem er på vej i Allerød, efter at PensionDanmark har indgået en udviklingsaftale med Allerød Kommune
Byrådet besluttede tirsdag aften at lukke Centerhallen fra juli 2025 - de konservative og Enhedslisten stemte imod
Venstre er meget tilfredse med, at sagen om kunstgræs går tilbage til fagudvalg for at gøre beslutningsgrundlaget bedre
Den tidligere formand for AFK(Allerød Fodbold Klub), Flemming Bærentzen, henstiller kraftigt til, at byrådet fravælger kork til boldbaner