7. maj 2024  |   Vores By  |   Nyt fra kommunen  |   Politik  |   Byråd  |   Vores By  |   Nyt fra kommunen  |   Politik

Längerich stopper som borgmester efter næste valg

Karsten Längerich har besluttet at stoppe som borgmester i Allerød Kommune om to år

Politik
7. maj 2024  |   af Kim Sejr

Karsten Längerich har besluttet at stoppe som borgmester i Allerød Kommune om to år

Kære alle

Jeg har besluttet at stoppe om 2 år som borgmester i Allerød Kommune.

Sådan lyder det idag på Karsten Längerichs Facebook-profil, hvor han videre skriver:

-Jeg nyder at være borgmester, og det er et spændende hverv, hvor man har en unik mulighed for at påvirke lokalsamfundets udvikling. Jeg blev valgt som borgmester samtidig med, at jeg blev valgt ind i byrådet i 2017 og har inden da haft en spændende erhvervskarriere. Det har været en givende rejse for mig at være borgmester og arbejde for demokratiet og vores lokalsamfund. Det har givet mig lyst til også at gå andre veje og anvende den enorme viden og de relationer, jeg har opbygget gennem min tid som borgmester, på andre måder. Derfor vælger jeg at stoppe som borgmester, mens jeg fortsat har mange år foran mig i mit arbejdsliv.

Når jeg stopper, har jeg været borgmester i Allerød Kommune i otte år og været aktiv i politik i 12 år.

Jeg har valgt at meddele det allerede nu for at give Venstres medlemmer god tid til at finde og vælge en efterfølger. Jeg meddeler det også nu af hensyn til mine kolleger i byrådet og af respekt for borgerne, så det ikke kommer som en uventet overraskelse op til et valg.

Resultater

Jeg er stolt af de mange resultater, som vi som byråd har opnået indtil videre, mens jeg har været borgmester i Allerød.

Én af de største mål for mig var at skabe ro i byrådets arbejde og få så mange som muligt store sager vedtaget bredt. Det politiske miljø, vi havde i Allerød inden jeg kom til, var ikke befordrende for at træffe langsigtede og bæredygtige beslutninger til gavn for Allerød.

Mit store politiske fokus har været at udvikle forholdene for ældre, børn og udsatte borgere i Allerød. I byrådet har vi haft velfærdområderne i centrum i mine år som borgmester. Vi har skoler, dagtilbud og en ældrepleje i Allerød Kommune, som jeg personligt er meget stolt af, og som er blandt landets allerbedste – men også blandt de dyreste, når vi ser på de sociale forudsætninger. De tidligere års store besparelser er blevet minimeret, og der er investeret flere penge til socialområdet, specialundervisning, minimumsnormering mv.

Vi har fået vendt udviklingen i Allerød bymidte, så vi i dag har en bymidte med liv og vækst. Der er nu ønske om at investere i vores bymidte, og borgerne har lyst til at komme i bymidten og vil også gerne bo centralt.

De kommende to år

Det er fortsat et stort privilegium at være borgmester i Allerød Kommune. Jeg vil benytte de kommende år til fortsat at arbejde for Allerøds borgere. Der er mange udfordringer, som jeg og byrådet skal tage os af. Vi står blandt andet over for at komme i gang med at bygge et nyt friplejehjem, nye boldbaner og boliger ved Sportsvej. Dertil kommer en udbygning af Blovstrød Skole, ny multisal ved Lillevang Skole og meget mere. Der bliver ikke tid til at ligge på den lade side i de kommende år.

Jeg vil fortsat have et stort fokus på, at vi træffer langsigtede beslutninger i byrådet, specielt i en periode op mod valg, hvor de hurtige valgløfter kan få overtaget. Der er ingen nemme løsninger men kun hårdt arbejde og svære beslutninger, hvis vi skal i mål med vores store ambitioner for Allerød.

Jeg vil fortsat fokusere på, at vi i byrådet indgår brede aftaler, og jeg dermed også kan være med til at skabe grundlaget for en bred samarbejdsaftale efter valget. Det kræver, at partierne bakker op om dette og har et fælles fokus på at håndtere kommunens udfordringer og finde fælles løsninger.

Jeg har endnu ikke taget stilling til om jeg genopstiller til det kommende kommunalvalg i 2025.

CV Karsten Längerich

Borgmester Allerød kommune 2018-2025 for Venstre

Foruden at være borgmester i Allerød Kommune, så sidder jeg i KL’s bestyrelse, næstformand for KKR Hovedstaden, næstformand i Norfors bestyrelse og bestyrelsesmedlem i Novafos.

borgmester | kommunalvalg
Del på

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev - klik her
Læs også....
Allerød forbedrer overskud på driften
Borgmester Karsten Längerick(V) har netop publiceret en redegørelse for kommunens økonomi - det går generelt godt, hvis den stramme kurs holdes, lyder budskabet

Borgmester: 38 nye P-pladser i bymidten næste år
Der er afsat midler til at etablere ialt 38 nye parkeringspladser i bymidten næste år, fremhæver Allerøds borgmester, Karsten Längerich

Erik Lund: Pankas-sag bør behandles politisk
Byrådspolitikerne bør ikke lade sig nøje med en administrativ myndighedsafgørelse vedr. en ny sag om Pankas, men selv tage stilling politisk, mener byrådsmedlem Erik Lund(K)

Red Barnet fik frivillighedspris
Byrådets Frivillighedspris 2023 blev delt af to frivillige fra Red Barnet - prismodtagerne blev Poul Gerelle og Henry Martensen

Pankas burde slet ikke have været miljøgodkendt
Miljø-og Fødevareklagenævnet slår fast, at Allerød Kommune ikke skulle have miljøgodkendt Pankas - godkendelsen er nu ophævet

Jørgen Johansen – konservativ borgmesterkandidat
Ved den ekstraordinære generalforsamling mandag aften 25. september har de konservative indstillet Jørgen Johansen som spidskandidat til næste kommunalvalg

Konservative udbrydere toner rent flag mandag
I løbet af mandagen næste uge vil det tydeligt fremgå, hvilken politik og ståsted den konservative udbrydergruppe har, siger gruppens talsmand, Thomas Frisch.

Bredt budgetforlig for Allerød
Mindst 175 mio. kr. i rammebeløb skal i perioden 2027-2032 bruges til at samle Lillevang Skole på afdeling Skovvang.

De konservative delt midt over
Tre medlemmer af den konservative byrådsgruppe i Allerød træder ud og fortsætter som løsgængere efter valg af Jørgen Johansen som borgmesterkandidat

Plan for Lillevang Skole er med armen vredet om på ryggen
Skolebestyrelsen for Lillevang Skole har ikke på noget tidspunkt udtrykt ønske om at ændre i den nuværende struktur og lukke en matrikel, siger de to skolebestyrelsesmedlemmer, Thomas Pedersen og Tina Nikolajsen.

Konservativ i opgør med hyperindividualisme
Mette Abildgaard, MF og politisk ordfører for De Konservative, talte for fælleskab og imod hyperindividualisme på Grundlovsmødet 5. juni hos De Konservative i Allerød.