27. marts 2024  |   Vores By  |   Job/erhverv  |   Vores By

Niras i fortsat vokseværk

Niras med hovedsæde i Allerød øgede i 2023 såvel omsætning som antal ansatte med over 10 procent

Vores By
27. marts 2024  |   af Kim Sejr

Niras med hovedsæde i Allerød øgede i 2023 såvel omsætning som antal ansatte med over 10 procent

Det går godt for Niras i Allerød, der atter kan notere en vækst på over 10 10 procent i indtjeningen – nettoresultatet blev således på næsten 115 mio. kr. mod 75,2 mio. kr. året før.

-Vores omsætning rundede i 2023 3,8 mia. kroner. Udviklingen kan tilskrives vækst på tværs af alle sektorer og markeder, og vi har i 2023 yderligere øget vores investeringer i strategiske initiativer, især inden for digitalisering og bæredygtighed, herunder den grønne energiomstilling. I løbet af 2023 er antallet af medarbejdere vokset til cirka 2900 medarbejdere fordelt på 60 kontorer rundt om i verdenen, skriver virksomheden selv.

Carsten Toft Boesen, administrerende direktør i NIRAS siger:

”Vi har haft et særdeles godt år med vækst og robuste finansielle resultater trods udfordrende markedsforhold med høj inflation, hastigt stigende renter samt krig og væbnet konflikt både i Ukraine og Mellemøsten. Væksten er drevet af en fortsat høj efterspørgsel inden for klimatilpasning, grøn omstilling, infrastruktur og life science, hvor kunder på tværs af sektorer og markeder efterspørger løsninger inden for bæredygtighed og har betroet os flere opgaver.”

“Takket være en stærk holdindsats har vi realiseret de fleste af de mål, vi satte os i vores strategi for perioden 2020-2023. Vores fokus på organisk vækst og strategiske initiativer, især inden for den grønne omstilling og digitalisering, har genereret tilfredsstillende økonomiske resultater og samtidig bidraget til en mere bæredygtig samfundsudvikling gennem projekter og partnerskaber,” siger Carsten Toft Boesen.

”Vores resultater og fremgang skylder vi vores kunder og ikke mindst vores medarbejdere. Vi har været begunstiget af en lav medarbejderomsætning og en høj medarbejdertilfredshed og ser en meget væsentlig ledelsesopgave i fortsat at være en attraktiv og udviklende arbejdsplads, der formår at tiltrække og tilknytte dygtige mennesker og gøre det attraktivt at udfolde sit arbejdsliv i NIRAS,” siger Carsten Toft Boesen.

Robust fundament for kommende strategiperiode

Vi er netop kommet ud af vores strategiperiode for 2021-2023, hvor vi har nået de fleste af vores strategiske mål. Dermed har vi etableret et solidt fundament for den kommende strategiperiode for 2024-2026, hvor international vækst samt identitet og kultur er vigtige fokusområder som supplement til vores fortsatte strategiske investeringer i digitalisering og bæredygtig omstilling.

I den kommende strategiperiode forventer vi vækst på især på de nordeuropæiske markeder, og vi har et ambitiøst mål om at fordoble Niras frem mod 2030.

“Vi skal byde mange nye kolleger velkommen i de kommende år, både nationalt og internationalt. Vi har derfor fokus på at udvikle og bevare NIRAS identitet og kultur, som er kendetegnet af lav grad af centralisering og en høj grad af autonomi og selvbestemmelse – og undgå de tunge processer og fordyrende bureaukrati, der ofte følger med virksomheder af en vis størrelse. Vi er overbeviste om, at vores identitet og kultur er afgørende for vores hidtidige positive udvikling – ikke mindst vores evne til at tiltrække medarbejdere i et stærkt konkurrencepræget jobmarked,” siger Carsten Toft Boesen.

niras
Del på

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev - klik her
Læs også....
Konservative i Allerød – dit stabile borgerlige alternativ
Debatindlæg af Jørgen Johansen – spidskandidat KV25 og Rene Nicklas Wendt – Formand for vælgerforeningen

Hvordan håndterer vi vejstøj i Allerød?
Allerød Kommune inviterer til informationsmøde om vejstøj den 22. maj i Centerhallen.

Längerich stopper som borgmester efter næste valg
Karsten Längerich har besluttet at stoppe som borgmester i Allerød Kommune om to år

USA-fond støtter lokalt klima-projekt for unge
Amerikansk klimafond har givet Allerød Kommune 350.000 kr. i økonomisk støtte til projekt om klima, der skal involvere unge i kommunen

Allerød forbedrer overskud på driften
Borgmester Karsten Längerick(V) har netop publiceret en redegørelse for kommunens økonomi - det går generelt godt, hvis den stramme kurs holdes, lyder budskabet

Hvor er Venstre – og hvem er Venstre?
Hvem udstikker retningen for Venstre i Allerød, spørger formanden for de konservative i Allerød, Rene Nicklas Wendt.

Allerød Kunstforening: En kulturel hjørnesten i lokalsamfundet
Allerød Kunstforening har været en kulturel hjørnesten i lokalsamfundet siden 1970´erne.

Naturligvis skal vi (fortsat) investere mere
Byrådsmedlem og gruppeformand Miki Dam Larsen(S) ser frem til bud fra SF og Venstre på budgetforbedringer på 14 mio. kr. årligt

Vi bliver kun 1.000 ekstra de næste 10 år
En befolkningsprognose for Allerød viser en forøgelse på 1.000 personer frem mod 2037

Byrådsmedlem foreslår at spare to medlemmer af byrådet væk
Skylder vi ikke skatteborgerne at se på muligheden ved varige besparelser på driften, spørger Michael Nørregaard, byrådsmedlem for Venstre

Gratis kompost-orme til dit haveaffald
Lørdag 20. april kan du helt gratis hente kompostorme på Allerød genbrugsplads