30. marts 2023  |   Vores By  |   Job/erhverv

Niras i vækst-hopla med grøn omstilling

Allerød-virksomheden Niras har øget investeringerne kraftigt i den grønne omstilling – omsætningen er nu oppe på 3,5 mia. kr.

Job/erhverv
30. marts 2023  |   af Kim Sejr

Allerød-virksomheden Niras har øget investeringerne kraftigt i den grønne omstilling – omsætningen er nu oppe på 3,5 mia. kr.

I 2022 har Niras i Blovstrød markant øget investeringerne i den grønne omstilling, digital innovation og bæredygtige løsninger – og det har præget virksomhedens økonomiske vækst. Sidste år blev nemlig andet år i træk med tocifret vækst i såvel omsætning som indtjening.

Omsætningen er således vokset fra 2,9 mia. kr. til 3,5 mia. kr., mens årets resultat er vokset fra 132 mio. kr. til 149 mio. kr.

– Jeg er først og fremmest meget taknemlig for den tillid, vores kunder har vist os i løbet af året – en tillid som har resulteret i mange nye projekter og samarbejdsrelationer samt en historisk stor ordrebog, siger virksomhedens administrerende direktør, Carsten Toft Boesen.

600 nye ansatte

Antallet af medarbejdere i Niras er i løbet af regnskabsåret i 2022 vokset med 9 %, og det er lykkedes at fastholde en meget høj medarbejdertilfredshed og en relativt lav medarbejderomsætning gennem året samt at tiltrække over 600 nye kolleger i et meget konkurrencepræget jobmarked, oplyser virksomheden.

– Vi lægger vægt på at være en attraktiv arbejdsplads, hvor der er udfordrende projekter, dygtige kolleger at sparre med, hvor det er let at gå på tværs af organisationen, og hvor der er gode udviklingsmuligheder for den enkelte. I 2022 har vi fortsat vores tradition med ekspertiseudvikling via ph.d. projekter og har endvidere gennemført en række initiativer, som giver mulighed for udvikling af især yngre medarbejderes kompetencer og netværk på tværs af fag, sektorer og geografi, siger administrerende direktør Carsten Toft Boesen.

Gode vækstmuligheder

Trods fortsat stor usikkerhed om den sikkerhedspolitiske situation og den økonomiske udvikling både i Danmark og globalt ser virksomheden med fortrøstning på 2023.

– Efter en grundig analyse af vores markedssegmenter og dialog med nøglekunder ser vi ind i et 2023, hvor vi forventer fortsat fornuftig lønsomhed og gode vækstmuligheder, og hvor vi derfor planlægger at forøge vores investeringer i den grønne energiomstilling, bæredygtige løsninger og digital innovation – samt ikke mindst i vores medarbejderes udvikling og ekspertise, siger administrerende direktør Carsten Toft Boesen.

erhverv | niras
Del på

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev - klik her
Læs også....
Niras i fortsat vokseværk
Niras med hovedsæde i Allerød øgede i 2023 såvel omsætning som antal ansatte med over 10 procent

Ny massageklink åbner 9. februar
Fredag 9. februar kl. 15.00 i næste uge er der indvielsesreception hos Skottenborg Massage & Terapi i Stationspassagen.

50 mio lønsedler fra Allerød
Danløn kan fejre, at intet mindre end 50.000.000 lønsedler er kørt igennem lønadministrationen systemet.

10 år som syltedronning
Allerødborgeren Helena Grayston kan netop nu fejre sit 10 års jubilæum som hele landets Syltedronning – efter at hun i 2013 vandt en syltekonkurrence.

20 virksomheder på messe for at tilbyde job
Allerød Jobmesse 2023 finder sted onsdag 24. maj i Centerhallen kl. 10-14, hvor der forventes 3-400 besøgende.

ChemoMetec får ny adm. direktør
ChemoMetec har ansat Rasmus Kofoed som ny CEO med tiltrædelse senest 1. august 2023.

Praktikanter hos Niras: ”Fedt at få lov at arbejde med komplekse projekter”
Elisabet, Lise og Kirstine er tre praktikanter, som tager fat og giver den gas med projekter hos Byggeri Øst, Teknisk Design i Allerød. De fremhæver, hvordan de er taget hånd om, fået læring og blevet udfordret

Julehilsen fra Team Allerød
Erhvervsnetværket Team Allerød ønsker alle i Allerød en rigtig god jul og på gensyn til spændende oplevelser i 2023.

Niras har udviklet unikt værktøj til bygningsregistrering
Allerødvirksomheden Niras har fået stor ordre til SAVE-registrering af 41.000 bygninger i Aarhus Kommune frem til 2025.

At være stærkstrømsingeniør er endelig blevet lidt sexet
Eskil Berg-Sørensen leder en afdeling med tolv el-rådgivere hos Niras i Allerød - afdelingen hedder Volt.

Selvstændige kvinder i netværk
Da der ikke rigtigt var et netværk for iværksættere i Allerød, tog Anette Cordes selv initiativ til at starte et.


Annonce