8. september 2022  |   Vores By  |   Nyt fra kommunen  |   Politik

S og Enhedslisten tilslutter sig krav om større skattestigning

S, SF og Enhedslisten står nu sammen om, at skatten skal stige med et procentpoint for at finansiere de stærkt stigende udgifter i Allerød Kommune.

Politik
8. september 2022  |   af Kim Sejr

S, SF og Enhedslisten står nu sammen om, at skatten skal stige med et procentpoint for at finansiere de stærkt stigende udgifter i Allerød Kommune.

Socialdemokratiet melder sig nu på banen i budgetforhandlingerne med et krav om, at skatten skal stige et procentpoint – et krav som også SF nyligt har fremsat.

– Hvis vi vil undgå de allerværste nedskæringer, er der ingen vej uden om en større skattestigning. Socialdemokratiet foreslår et procentpoint, hvilket netop vil bringe os på niveau med en gennemsnitskommune, siger Miki Dam Larsen, socialdemokratisk gruppeformand og 1. viceborgmester. Han fortsætter:

– Det vil ikke fjerne behovet for nedskæringer, men det vil begrænse besparelserne til et mere håndterbart niveau. Vi vil, så vidt muligt, kunne holde hånden under normeringer og kerneopgaven (børn og ældre), mens vi gør alt, hvad vi kan, for at effektivisere, spare på varmen og se på administrative opgaver, der kan lettes eller helt undværes. Vi tager med andre ord alle værktøjer i brug, siger han.

Underfinansiering

Miki Dam Larsen afviser samtidig borgmesterens budgetoplæg, hvori der indgår en skattestigning på 0,2 procentpoint.

– Når borgmesteren spiller ud med en skattestigning på 0,2 procentpoint, så betyder det reelt set en underfinansiering af vores velfærd på over 50 mio. kr. årligt. Borgmesteren må derfor også vælge samtlige besparelsesforslag, som fagudvalgene ellers har forsøgt at prioritere i. Disse forslag inkluderer bl.a. et farvel til minimumsnormeringer, Vestrehus og Lynge Bibliotek, reduktion af åbningstider i dagtilbud og generelt beskæres alle services. Når disse forslag er gennemført, skal der alligevel spares yderligere 40 mio. kr. de næste 4 år. I borgmesterens forslag hedder det “effektiviseringer”. I praksis bliver det rammebesparelser, lyder det fra Miki Dam Larsen.

Virkelighedsfjern

Også Enhedslisten bakker op om en skattestigning på et procentpoint.

– Dette krav støtter vi selvfølgelig. Det er også klart mere realistisk end de virkelighedsfjerne 0,2 procentpoint, som Venstre har foreslået, siger Emil Ulrik Andersen, der sidder i byrådet for Enhedslisten.

Også de radikale går ind for en skattestigning men vil ikke lægge sig fast på noget bestemt.

– Vi går naturligvis ind for en skattestigning og mener ikke, at 0,2 procentpoint er nok til at sikre en robust økonomi fremadrettet, siger Merete Them Kjølholm, der er medlem af byrådet for Det Radikale Venstre.

(Foto: Socialdemokratiet i Allerød)

.

besparelser | budgetforhandlinger | emil ulrik andersen | merete them kjølholm | miki dam larsen
Del på

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev - klik her
Læs også....
Kun svag mistanke om potentiel jord-svindel i Allerød
Kun et enkelt konkret byggeprojekt på M.D Madsens Vej 10-12 er under svag mistanke om jordsvindel, konkluderer stor undersøgelse. Politiet orienteret.

Fem skarpe til Jørgen Johansen
Allerød-Online har stillet fem skarpe spørgsmål til borgmesterkandidat Jørgen Johansen fra de konservative

Frontlinien mellem demokrati og autokrati
Sikkerhedspolitisk ekspert Jonas Parello-Plesner trak på Venstres grundlovsmøde i Allerød paralleller mellem frihedskampen i Ukraine og konflikten om Taiwan

Clara Rao er nu officielt Venstres borgmester-kandidat
Byrådsmedlem og gruppeformand Clara Rao er valgt som ny spidskandidat for Allerød Venstre

Allerød inddrages i dokumentar-skandale
Er der blevet flyttet jord i Allerød på en lyssky og måske kriminel måde - det antyder dokumentar. Kommunen undersøger

Längerich stopper som borgmester efter næste valg
Karsten Längerich har besluttet at stoppe som borgmester i Allerød Kommune om to år

Allerød forbedrer overskud på driften
Borgmester Karsten Längerick(V) har netop publiceret en redegørelse for kommunens økonomi - det går generelt godt, hvis den stramme kurs holdes, lyder budskabet

Borgmester: 38 nye P-pladser i bymidten næste år
Der er afsat midler til at etablere ialt 38 nye parkeringspladser i bymidten næste år, fremhæver Allerøds borgmester, Karsten Längerich

Erik Lund: Pankas-sag bør behandles politisk
Byrådspolitikerne bør ikke lade sig nøje med en administrativ myndighedsafgørelse vedr. en ny sag om Pankas, men selv tage stilling politisk, mener byrådsmedlem Erik Lund(K)

Red Barnet fik frivillighedspris
Byrådets Frivillighedspris 2023 blev delt af to frivillige fra Red Barnet - prismodtagerne blev Poul Gerelle og Henry Martensen

Pankas burde slet ikke have været miljøgodkendt
Miljø-og Fødevareklagenævnet slår fast, at Allerød Kommune ikke skulle have miljøgodkendt Pankas - godkendelsen er nu ophævet


Annonce