18. oktober 2022  |   Folketingsvalg '22

Sprudlende Venstre-rally i Allerød

Omkring 500 Venstrefolk og -sympatisører indtog mandag aften Nordsjællands Konferencecenter og gav den fuld valgkamps-gas.

Folketingsvalg '22
18. oktober 2022  |   af Kim Sejr

Omkring 500 Venstrefolk og -sympatisører indtog mandag aften Nordsjællands Konferencecenter og gav den fuld valgkamps-gas.

Til trods for lidt regn begyndte det rigtig godt ved Nordsjællands Konferencecenter i Gydevang, for her blev alle gæsterne til Venstres valgrally mødt af såvel pølsevogne som en vogn med vand og fadøl. Stemningen blev slået an, humøret var højt, og køerne var lange.

Der var kørt Venstrefolk ind fra store dele af København og Nordsjælland, og en del af Venstretoppen var også mødt op: Næstformand Stephanie Lohse, tidl. minister og politisk ordfører Sophie Løhde samt en række folketingsmedlemmer og en del folketingskandidater i de to storkredse.

Liberale sange

Stephanie Lohse åbnede arrangementet og understregede behovet for en borgerlig-liberal regering, og herfra gik programmet videre til den musikalske del, som var akkompagneret af Henrik Krogsgaard, den kendte kapelmester og komponist.

Der blev lagt ud med “Jeg ser de bøgelyse øer” og Kim Larsen-sangen “De smukke unge mennesker”, meget passende efterfulgt af “Frihed er det bedste guld” – og salen var godt med!

Herefter fulgte indslaget “Den hemmelige gæst”, som var ingen ringere end komikeren Lasse Rimmer, der fik masseret gæsternes lattermuskler med en række funderinger med politiske undertoner, der faldt i rigtig god jord hos publikum.

Jubelscene

Det var i bogstaveligste forstand en jubelscene, som Venstreformand Jakob Ellemann-Jensen herefter trådte ind på. Ikke alene lød der taktfaste klapsalver fra publikum, men VU tonsede ligeledes løs med taktfaste slagord, der fyldte rummet godt op og gav indtryk af, at det næsten var en politisk rockstjerne, der stod på scenen.

Venstres formand gav sin udlægning af de aktuelle politiske udfordringer og præsenterede Venstres udspil på udvalgte områder – især inden for klima, sundhed og forsvar.

Stærkest var Venstreformandens kommentarer til den nuværende sikkerhedspolitiske situation – set i lyset af krigen i Ukraine og de nylige, russiske terrorbombninger af Ukraine med iranske droner.

– Det første, jeg vil gøre som statsminister, er at få lavet et forsvarsforlig, for det har regeringen endnu ikke leveret på. Vi skal nemlig passe ordentligt på Danmark. Vi har i dag et forsvar, som stampersonellet flygter fra, fordi de ikke ved, i hvilken retning forsvaret skal udvikle sig, og fordi forsvaret er underprioriteret. Det er disse medarbejderressourcer, vi skal passe på, og dertil kommer, at forsvaret også er materielt underforsynet, sagde Jakob Ellemann-Jensen og tilføjede:

– I mange år har jeg anset Rusland som en fjende, men det er først i de sidste par år, at jeg ikke er blevet mødt med himmelvendte øjne, når jeg har nævnt det. Vi har i dag et forsvar, der ikke kan passe på Danmark, og det skal der laves om på. Her vil Venstre være konstruktive, understregede Jakob Ellemann-Jensen.

Nyt format

Aftenens valgrally er ét af fem, som Venstre vil gennemføre i løbet af valgkampen, og det særlige kampagneformat har til formål at skabe begejstring:

– Det er Venstres landsorganisation, der står bag disse arrangementer, hvis hovedformål simpelthen er at skabe engagement og begejstring blandt Venstremedlemmer og -sympatisører, så det bredt kan styrke Venstres valgkamp, lyder det fra arrangøren af denne aftens arrangement Niels Kirkegaard, formand for Allerød Venstre og næstformand for Rudersdalkredsens Venstre.

Venstre har tidligere med succes gennemført denne type arrangementer, og ifølge Niels Kirkegaard er det perfekt timing i øjeblikket, fordi Venstre har momentum.

folketingsvalg | venstre
Del på

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev - klik her
Læs også....
Dramatisk exit for Mette Thiesen, NB
Efter en intern konflikt melder Mette Thiesen sig ud af Nye Borgerlige, som mister deres ene mandat i Nordsjælland.

S blev vinder i Nordsjælland
Moderaternes fremgang bevirkede, at Venstre mistede status som Nordsjællands største parti - 2 mandater til Venstre, 4 til Socialdemokratiet.

Lokale MF-kandidater besøgte Allerødvirksomhed
De to lokale folketingskandidater, Peter Westermann (SF) og Christoffer Buster Reinhardt (K), besøgte mandag formiddag Rose Holm A/S i Vassingerød.

Martin Lidegaard: turbo på opsætning af varmepumpeanlæg
Allerød skal sætte turbo på opsætning af varmepumpeanlæg med statsgaranterede lån – og der skal flere solceller på tagene af de kommunale ejendomme, siger MF-kandidat Martin Lidegaard (R).

Nu skal det være psykiatriens tur
Der skal en indsats til, der er lige så stor og sammensat som den enorme mængde mistrivsel og psykisk lidelse, der skabes i vores samfund, siger Peter Westermann, medlem af Regionsrådet og spidskandidat for SF i Nordsjælland

Radikalt stemmedyk styrker Moderaterne
Moderaterne ligger nu omkring 5-6 procent i meningsmålingerne - og det kan give valg til Jakob Engel-Schmidt i Nordsjælland.

Her er kandidaterne, du kan stemme på
Hele 78 kandidater fra 14 partier kommer til at optræde på stemmesedlerne, når Allerødborgerne skal afgive deres stemmer til folketingsvalget 1. november.

Miki i Folketinget bringer Gitte i byrådet
Socialdemokratiets forbud mod dobbeltmandater indebærer, at MF-kandidat Miki Dam Larsen skal overlade sin plads i byrådet til 1. suppleanten, hvis han vælges til Folketinget.

Ulla Tørnæs bakker op om lokal V-kandidat
Ulla Tørnæs - mangeårigt folketingsmedlem og tidligere minister - var tirsdag mødt op på Allerød Station for at støtte V-folketingskandidat Marianne Lynghøj.

Harpsøe kan feje DF ud af Nordsjælland
Uden stemmeslugeren Morten Messersmidth vil Danmarksdemokraterne kunne tiltrække mange tidligere DF-vælgere uden stor modstand.

Konservativ: Stop plyndringen af Nordsjælland
Den konservative folketingskandidat, Christoffer Buster Reinhardt, vender sig stærkt imod planer om at øge udligningen for Nordsjælland.


Annonce