Et flertal i byrådet ønsker at lukke Lillerød Skole – men hvad bliver konsekvensen for de tre øvrige skoler i Lillerød, spørger Jesper Lander Landex.
Et flertal i byrådet ønsker at lukke Lillerød Skole – men hvad bliver konsekvensen for de tre øvrige skoler i Lillerød, spørger Jesper Lander Landex.
Et flertal i byrådet ønsker at lukke Lillerød Skole – men vil de fortælle, hvad konsekvensen er for de tre tilbageværende skoler i midtbyen; Skovvang, Engholm og Ravnsholt skole?
Normalt lukkes en skole ved nedgang i elevtallet – men nu ønskes en skole lukket, hvor elevtallet er stigende de næste mange år. De vil lukke den skole, hvor elevtallet er stigende og har det største elevtal i Allerød Kommune.
Sammenlægninger nødvendige
På den lange bane giver det problemer med kapaciteten. For at komme det til livs er det nødvendigt at lave klassesammenlægninger.
Eksempel: Vi åbner 9 spor til kommende 0. klasser. Vi må max. have 24 elever i hver klasse – der kommer 198 elever, som fordeles, og det giver 22 elever i hver klasse. 4 spor til Skovvang, 3 spor til Engholm og 2 spor til Ravnsholt.
Fra 1-9. klasse må der være to elever mere i hver klasse, altså en klassekvotient på 26. Året efter kan vi allerede lukke en klasse med klassesammenlægning. 8 spor med 25 elever i hver klasse giver 198 elever.
Det er ikke nok til at lave klassesammenlægning på den enkelte skole, hvis vi fordeler eleverne ligeligt, men hvis vi tager den samlede sum på tværs af skolerne, kan det lade sig gøre på regnearket.
Det er regnemetoden, som forvaltningen og BSU-formanden anvender, og de argumenterer for at kunne lukke en skole ved at sige, at behovet er 8-9 spor.
Det er udsigten for de kommende 0. klasser på Skovvang, Engholm og Ravnsholt – året efter laver vi klassesammenlægning.
Jeg har spurgt formanden for Børne- og Skoleudvalget om udfordringen, og svaret er, at de vil lave de nødvendige justeringer af skoledistriktet år efter år. To skoler fyldes max op, og på den sidste skole kan skolelederen så udføre klassesammenlægningen året efter i 1. klasse.
Er det Allerød Kommunes vision på skoleområdet – klassesammenlægninger året efter for at retfærdiggøre lukning af Lillerød Skole?
debatLæs også....
Allerød kommunes veteranstrategi har været ikke-eksisterende siden 2021, lyder kritikken fra Tina Ryberg.
Der har manglet klarhed og åbenhed forud for vedtagelsen om separatkloakering, mener ReneNicklas Wendt, byrådskandidat for de konservative
Mere restriktiv skærmpolitik efterlyses af byrådsmedlem Signe Schløer(SF) og Tune Revsgaard, bestyrelsesmedlem, SF Allerød
Nogle boligejere i Allerød skal betale op til 200.000 kr. ud af egen lomme til separatkloakering, mens en enkelt idrætsforening modtager 12-15 mio. kr. til kunstgræsbaner - hænger det sammen, spørger René Nicklas Wendt, byrådskandidat for de konservative
Argumenterne for kork som fyld på boldbanerne er stik modsat de informationer, ekspertvurderinger og erfaringer, der er tilgængelige, fremfører Lars Bech-Jørgensen
Konservative i Allerød ønsker at der anvendes kork som infill på de nye kunstgræsbaner til Allerød Fodboldklub, skriver Jørgen Johansen(K)
Det vil være en kortsigtet og utilgivelig handling fra byrådets side at lade hallen nedrive for at skaffe et antal parkeringspladser, mener Tony Andersen.
Inden årets budgetforhandlinger gik igang, oplevede Enhedslistens byrådsmedlem, Emil Ulrik Andersen, at han nærmest blev smidt ud, skriver han.
Allerød-borger Tina Ryberg opponerer imod, at hun skal påduttes bestemte politiske holdninger, blot fordi hun er gift med en konservativ lokalforenings-formand
Også den Konservative økonomistyring skal i fremtiden være tættere på borgerne, skriver Jørgen Johansen – konservativ borgmesterkandidat KV25
Grundlovsdag 5. juni kommer til at foregå i skyggen af valget til EU-Parlamentet 9. juni, der får karakter af et midtvejsvalg, mener redaktør Kim Sejr.