Oven på knivstikkeriet på Allerød Station for en uge siden ønsker ingen fra SSP, forvaltningen eller Børne- og Skoleudvalget at udtale sig om behovet for evt. forebyggende arbejde.
Oven på knivstikkeriet på Allerød Station for en uge siden ønsker ingen fra SSP, forvaltningen eller Børne- og Skoleudvalget at udtale sig om behovet for evt. forebyggende arbejde.
Sidste fredag ved midnatstid blev en 16-årig dreng udsat for et knivstikkeri på Allerød Station. Gerningsmanden, ligeledes på 16 år, blev lørdagen efter fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for forsøg på manddrab og varetægtsfængslet i fire uger.
Allerød-Online er bekendt med, at der er stor opmærksomhed om sagen i forvaltningen hos Allerød Kommune, der dog har valgt at forholde sig tavse om, hvorvidt der er tale om en verserende, lokal konflikt mellem ungdomsgrupper samt om behovet for en eventuel forebyggende indsats.
Lokal konflikt?
Allerød-Online har således rettet henvendelse til SSP i Allerød (det tværfaglige samarbejde mellem skolerne, de sociale myndigheder og politiet om at forebygge kriminalitet blandt børn og unge) for at få oplyst, om der er et muligt problem blandt ungdomsgrupper i Allerød. Medarbejdere herfra har dog henvist til direktøren for børne-og skoleområdet i Allerød Kommune, Lone Kvist.
Allerød-Online har efterfølgende rettet henvendelse til direktøren med henblik på at få oplyst, om der er en mulig konflikt mellem grupperinger af unge i Allerød samt hvilke tiltag, der er taget for at forebygge og løse problemet. Lone Kvist har, via kommunens kommunikationskonsulent, oplyst, at kommunen ikke ønsker at udtale sig herom.
Heller ikke Børne- og Ungdomsudvalget ønsker at udtale sig – udvalgets næstformand, Lars Bacher (K), oplyser således, at han ikke har nogen kommentarer.
Fortsat efterforskning
Om selve hændelsen oplyser Nordsjællands Politi over for Allerød-Online, at sagen fortsat er under efterforskning, og derfor ønsker politiet ikke på nuværende tidspunkt at komme med yderligere oplysninger eller kommentarer.
Fakta om SSP-samarbejde
SSP er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, der har til formål at forebygge kriminalitet blandt børn og unge.
Samarbejdet er etableret i langt de fleste danske kommuner, og SSP udgør oftest omdrejningspunktet i det udførende kriminalpræventive arbejde.
SSP-samarbejdet opbygger lokale netværk, der kan forebygge, at børn og unge begår kriminalitet. Skole, socialforvaltning og politi er de tre centrale aktører i netværket.
Læs her om hændelsen med knivstikkeriet.
Allerød kommunes veteranstrategi har været ikke-eksisterende siden 2021, lyder kritikken fra Tina Ryberg.
Allerød byråd besluttede desværre 21.11.24 at nedstemme muligheden for at SBU( social – og beskæftigelsesudvalget ) kan fortsætte arbejdet med at ansætte en veterankoordinator
Veteranalliancen beskriver hvilken funktion en veterankoordinator har således:
-at have en velkendt kontaktperson for kommunens veteraner, og deres pårørende
-at sikre en helhedsorienteret vurdering af veteranernes livssituationer og støttebehov
-at kunne sammensætte fulde, dækkende serviceløsninger på tværs af kommunens forvaltninger, regionernes behandlingstilbud, Veterancentrets støtte- og behandlingstilbud, og de mange supplerende tilbud fra frivillige og private aktører på veteranområdet
-at sikre en opsøgende indsats i forhold til de mest udsatte veteraner (f.eks. hjemløse og svært kontaktbare, syge veteraner)
-at opfordre til bisidderstøtte eller partsrepræsentation for de veteraner og pårørende, som har meget svært ved møder med kommunen, og på alle måder smidiggøre disse møder af hensyn til veteranerne og deres pårørende
-at være opmærksom på de belastninger syge veteraners bagland (de pårørende) kan opleve, og facilitere relevant hjælp og støtte til veteranfamilierne
-at inddrage relevante myndigheder og organisationer uden for kommunen, og koordinere indsatserne til gavn for den enkelte veteran eller pårørende
-at etablere og vedligeholde lokale netværk for kommunens veteraner og pårørende
-at understøtte foreninger, veterancafèer og veteranprojekter såvel organisatorisk som praktisk
-at synliggøre og formidle veteranernes ofte unikke kompetencer i forhold til arbejdsmarkedet og foreningslivet
-at sikre en tydelig og respektfuld kommunal anerkendelse af veteranerne på flagdagen for Danmarks udsendte d. 5. september hvert år
-at bidrage til vidensdeling og faglig sparring med landets øvrige veterankoordinatorer
Set i lyset af at Allerød er en Garnisonsbys som ofte har brystet sig af at være stolt over og tæt kontakt med Livgardens kasserne er dette ekstra beskæmmende.
Livgarden er til dags dato et af de regimenter der har deltaget i de skarpeste opgaver, har taget de største tab og naturligvis også fået veteraner hjem med ar på krop og sjæl. Dem har man med denne beslutning efterladt på ”slagmarken” som kommune – noget en rigtig soldat, ikke gør.
Jeg undres over denne beslutning, som jeg undrer mig over at Allerød kommunes veteranstrategi er ikke-eksisterende siden 2021. Jeg kan jo næsten fristes til at tro at Allerød kommune er ligeglad med deres herboende veteraner.
Man kan jo spørger sig selv hvorfor? Er det fordi der reelt kun er et byrådsmedlem der har været udsendt på en skarp mission? Er det fordi der ikke er stemmer i veteraner I samme grad som der er stemmer i sportsklubberne?
En soldat efterlader aldrig en makker – men Allerød byråd efterlader de mest sårbare af veteranerne.
Indsendt af Tina Ryberg, Allerød-borger
Lions Allerød og Vennerne – støtteforeningen til LUI, har hver modtaget 45.000 kr. i støtte fra Lynge Byfest
Lynge Byfest 2024 blev en kæmpe succes, hvor både lokale og besøgende fra nær og fjern var med til at skabe en fantastisk stemning.
- Byfesten resulterede i et flot overskud på 160.000 kr., som nu er blevet fordelt til gode formål. Lions Allerød og Vennerne – støtteforeningen til LUI – modtog hver 45.000 kr. som en anerkendelse af deres store indsats i lokalområdet. Resten af overskuddet går til at sikre, at næste års byfest bliver mindst lige så stor og festlig, skriver formanden for Lynge Byfest, Jørgen Johansen.
Rekordår for mad og kræmmere
Festpladsen summede af liv hele weekenden, og de mange besøgende satte stor pris på det brede udvalg af mad, underholdning og aktiviteter. Næsten 3.000 flæskestegssandwich og omkring 1.000 burgere blev langet over disken – imponerende tal, der vidner om stor appetit og godt humør, oplyser byfest-formanden.
-Derudover slog vi også rekord med antallet af kræmmere, der fyldte pladsen med deres spændende boder. Med alt fra antikviteter og kunsthåndværk til lækre specialiteter og tøj var der noget for enhver smag, siger Jørgen Johansen.
Musik, tivoli og oplevelser for alle aldre
Musikscenen bød på store bands, der trak masser af publikum til og skabte den helt rette feststemning. Tivoliet var også et hit – både blandt de mindste og de lidt større børn, der nød de mange sjove forlystelser.
Vil du være med næste år?
-Lynge Byfest bliver kun en succes takket være den store opbakning fra sponsorer, frivillige og lokale borgere. Udvalget bag byfesten er allerede i gang med at planlægge næste års arrangement, og vi har store ambitioner for 2025, så derfor spørger Jørgen Johansen: Vil du være med?
-Vi mangler altid flere gode kræfter – både til planlægningen og til selve festdagene. Hvis du har lyst til at være en del af holdet, eller hvis din virksomhed vil støtte byfesten som sponsor, hører vi meget gerne fra dig, siger Jørgen Johansen.
Man kan kontakte arrangørerne af byfesten via Facebook-siden facebook.com/lyngebyfest eller ved at sende en e-mail på info@lyngebyfest.dk.
Lynge Byfest & Kræmmermarked 2025 bliver den 22. – 24. august 2025.
Byrådet har besluttet, at grundejerne skal adskille spildevand og regnvand på egen grund over en årrække - informationsmøde 28. oktober.
Det bliver dyrt for grundejerne i Allerød at tilpasse sig det nye klima med øget nedbør. For at modvirke oversvømmelse er der ifølge kommunen behov for klimatilpasning af kloakker, og det er derfor politisk besluttet af Byrådet, at Allerød Kommunes kloaksystem skal ændres, så spildevand og regnvand adskilles.
Det kommer ifølge kommunen til at koste mindst 60.000 pr. husstand, for det er grundejerens ansvar at separatkloakere.
Når kommunen som spildevandsmyndighed beslutter, at spildevand og regnvand skal adskilles af hensyn til vandmiljøet, er grundejerne forpligtede til at efterkomme kravet.
-Som grundejer er dit kloaksystem en del af din ejendom. Du betaler selv for renoveringen af systemet på samme måde som f.eks renovering af tage, døre eller murværk. Kommune eller forsyningsselskab må ikke foretage eller bekoste anlæg på privat grund. Derfor skal du også selv stå for at arrangere og bekoste separatkloakeringen. At separatkloakere betyder, at man deler spildevand og regnvand op i to separate rør for at øge chancerne for at reducere oversvømmelser og udledning af forurenende stoffer i naturen, forklarer kommunen således på sin egen hjemmeside.
Den endelige vedtagelse om separatkloakering sker med godkendelse af en ny spildevandsplan ultimo 2025. Fra planen er godkendt, forventes det at grundejere får en frist på minimum 5 år til at adskille regnvand og spildevand på egen grund.
Der er informationsmøde om separatkloakering 28. oktober, hvor interesserede grundejere kan deltage. Her vil borgmester Karsten Längerich(V) og udvalgsformand Miki Larsen(S) vil informere om, hvorfor byrådet har besluttet, at grundejere i Allerød Kommune skal separatkloakere. Forsynimngsselskabet Novafos fortæller om, hvordan processen vil forløbe.
Der har manglet klarhed og åbenhed forud for vedtagelsen om separatkloakering, mener Rene Nicklas Wendt, byrådskandidat for de konservative
Det er tilsyneladende kommet bag på rigtigt mange borgere i Allerød Kommune, at en omkostningstung separatkloakering er vedtaget i byrådet.
Jeg er stadig ikke uenig i, at vi skal separatkloakere – og jeg er forsat ikke imponeret over den proces, som har ført frem til beslutningen. Der er simpelthen for mange aspekter i denne sag, som ikke er belyst og kommunikeret til borgerne.
Ja, grundejeren skal selv betale separatkloakeringen. Men hvad kan du som borger egentlig forvente af omkostninger og muligheder?
Allerød kommune har vurderet at prisen bliver 60.000 kroner pr. husstand.
En rundspørge blandt en række kloakmestre viser, at udgiften vurderes til at blive mellem 80.000 og 200.000 kroner pr. husstand.
Andre kommuner i Novafos-samarbejdet har også vurderet omkostningerne. Gentofte Kommune vurderer at det vil koste minimum 50.000 kroner pr. husstand, eksklusivt fliser og anden belægning. Hørsholm Kommune anslår udgiften til 90.000 kroner pr. husstand. Priserne er 2-4 år gamle.
De andre Novafos-kommuner opererer alle med et varsel på 5 år til at gennemføre og betale kloakeringen, når kommunen varsler dette. Det du skal nok også forvente i Allerød Kommune – men er dette overhovedet realistisk? Der skal virksomheder og arbejdskraft til føre dette projekt ud i livet. Og selvsamme firmaer er engageret i denne type projekter i hele nordsjælland!
Hvad gør du som pensionist hvis du ikke har mulighed for lån i friværdien? Du kan med stor sandsynlighed låne pengene, på samme måde som du kan med indefrysningsordningen på grundskyld. Og gælder dette også erhvervsaktive borgere der rammes uheldigt? Næ – det gør det faktisk ikke. Du må bare løse problemet.
Kan du få dispensation fra separatkloakeringen? Muligvis – nabokommunerne tillader dette i enkeltstående ekstremt dyre tilfælde.
Det er ikke muligt at estimere den takststigning på vandafledningen, som samtlige borgere i Allerød Kommune rammes af – men du kan regne med en markant stigning.
Jeg håber inderligt, at de berørte borgere i Allerød Kommune får minimum 10 år til at udføre kloakeringen og finde en finansiering.
Der mangler klarhed og åbenhed i Forvaltningen - det havde været rimeligt at spille med åbne kort – inden vedtagelsen! Det handler faktisk om borgernes friværdi og opsparing.
Af Rene Nicklas Wendt, byrådskandidat Konservative i Allerød
Mere restriktiv skærmpolitik efterlyses af byrådsmedlem Signe Schløer(SF) og Tune Revsgaard, bestyrelsesmedlem, SF Allerød
Vores børn og unge bruger i dag meget tid foran skærme og på sociale medier. Denne omfattende skærmtid kan have negative konsekvenser for deres trivsel.
Konstant eksponering for urealistiske forventninger til udseende, idealer og præstationer kan føre til lavt selvværd, stress og angst.
Samtidig har voksne ofte svært ved at følge med i, hvad der foregår online i forhold til mobning, ekskludering og andre negative sociale dynamikker. Mange unge oplever også forstyrret søvn, fordi de føler et pres for altid at være til stede online for ikke at gå glip af noget eller blive holdt uden for fællesskabet.
I SF Allerød ønsker vi at skabe sunde rammer for skærmbrug og sociale medier for vores børn og unge.
Det handler ikke om at forbyde skærme eller sociale medier, men om at promovere fordelene ved en mere restriktiv skærmpolitik og tydeliggøre, hvad der er godt og skidt ved brugen af dem.
Flere af Allerød kommunes skolebestyrelser og forældrebestyrelser er allerede i gang med at udarbejde retningslinjer for mobiltelefoner og sociale medier. I SF bakker vi op om det arbejde og opfordrer til, at der udarbejdes retningslinjer og anbefalinger for skærmbrug og sociale medier i alle daginstitutioner og skoler. Disse kan inspirere til gode vaner i hjemmene og danne grundlag for dialog og forventningsafstemning mellem forældre.
Derudover er det vigtigt at skabe rum og plads til vores børn og unge, hvor de kan mødes og være sammen fysisk.
De ansatte i SFO'er, klubber og ungdomsskoler gør allerede et fantastisk stykke arbejde inden for de eksisterende rammer, men vi skal løfte vores fritidstilbud yderligere. Der skal skabes bedre faciliteter, som giver plads til leg, ro, hvile og samtale, så børn og unge får sunde alternativer til den digitale verden.
Af Signe Schløer | Byrådsmedlem for SF Allerød | Tune Revsgaard Nielsen | Bestyrelsesmedlem SF Allerød
Torsdag d. 24. oktober kl. 8 åbner en ny Lidl-butik på Allerød Stationsvej 3 - Allerøds første tobaks- og nikotinfri dagligvarebutik.
Nu skal borgerne i Allerød ikke vente længere. Torsdag d. 24. oktober kl. 8 åbner den første Lidl-butik i byen på Stationsvej 3.
Med sin placering tæt på stationen og den lokale skole ser butikschef Oli Spendrup frem til at byde både familier, skoleelever og togrejsende velkommen. Butikken vil tilbyde alt fra en stor frugt- og grøntafdeling med frisk frugt fra danske avlere til internationale specialiteter, der kan tilfredstille ethvert behov.
-Vi har hver dag friskbagt bake-off på hylderne, kvalitetskød i køledisken og vores kompetente personale glæder sig til at give byens borgere en god oplevelse. Vores mål er at blive byens foretrukne dagligvarebutik, der aktivt deltager i det lokale liv, fortæller Oli Spendrup, der kommer fra en stilling som butikschef på Østerbro i København.
En lokal leder med store ambitioner
Oli Spendrup, der er opvokset i Hillerød, har et godt kendskab til nærområdet og er spændt på at åbne dørene til sin nye butik.
-Jeg glæder mig til at skabe en butik, der bringer noget nyt til byen som for eksempel vores populære lande-temaer, hvor vi ugentligt har konkurrencedygtige priser på specialiteter fra udvalgte lande. Blandt andet favoritdestinationer såsom Italien og Frankrig, hvor du kan finde smagfulde franske oste, profiteroles og franske makaroner," siger han.
Allerøds første tobaks- og nikotinfrie dagligvarebutik
Lidl i Allerød vil være den første dagligvarebutik i byen uden salg af tobaks- og nikotinprodukter, en indsats Oli Spendrup er stolt over.
-Som byens første tobaks- og nikotinfrie butik vil vi gerne bidrage til et sundere lokalsamfund. I Lidl er ansvarlighed og lokalt engagement helt afgørende, og det vil borgerne også kunne mærke, når de besøger Lidl i Allerød, siger Oli Spendrup.
Åbningen fejres med klipning af den røde snor, morgenmad, kaffe og gode åbningstilbud torsdag d. 24. oktober kl. 8.
Kilde: LIDL
Der vil være åbent mandag-søndag klokken 7-21.30.
Nogle boligejere i Allerød skal betale op til 200.000 kr. ud af egen lomme til separatkloakering, mens en enkelt idrætsforening modtager 12-15 mio. kr. til kunstgræsbaner - hænger det sammen, spørger René Nicklas Wendt, byrådskandidat for de konservative
Det er politisk besluttet, at Allerød Fodboldklub modtager 2 kunstgræsbaner til en værdi af12-15 millioner kroner. Det er en overordentlig stor gave fra fællesskabet til en enkelt forening.
Beslutningen, om hvilken type belægning der skal vælges, har været genstand for en intens debat og politisk behandling. Jeg må konstatere, at der har været mere politisk bevågenhed om denne sag, som vedrører et udvalgt mindretal, end der har været i en sag, som bliver rigtig dyr for et stort antal skatteborgere i Allerød Kommune – nemlig den kommende separatkloakering i dele af kommunen.
Jeg er ikke uenig i, at vi skal separatkloakere – men jeg er mildest talt ikke imponeret over den proces, som har ført frem til beslutningen.
De berørte borgere skal selv betale separatkloakeringen på egen grund: De heldigste borgere vil blive påført en udgift på ca. 80.000 kroner. De fleste vil dog opleve, at udgiften bliver over 100.000 kroner og enkelte vil opleve, at der skal betales tættere på 200.000 kroner (baseret på oplysninger fra en række kloakmestre).
Og dette er en udgift, som boligejerne ikke havde kunne forudse – de får dog 5 år til at finde pengene ifølge tilgængelige oplysninger fra Allerød Kommune. Kommunens ”hjælpende hånd” er en takststigning på vandafledningen, som rammer alle borgere i Allerød kommune.
Men respekten for kommunens største indtægtskilde, skatteborgerne, er gået helt tabt i denne proces!
Hvordan skal de pensionerede boligejere skaffe de nødvendige penge? Skal de belåne friværdien (hvilket ikke altid er muligt)? Skal den sidste rest af de opsparede pensionsmidler bruges til separatkloakering?
Det ser måske en smule bedre ud for kommunens erhvervsaktive borgere – men et beløb på 80.000 – 200.000 kroner vil gøre ondt i de fleste husstande.
De grundejere, som er medlem af en grundejerforening med fællesarealer, risikerer tilmed at betale yderligere for den del af kloakeringen, som skal udføres på grundejerforeningens arealer.
Hvorfor er de økonomiske konsekvenser for borgerne ikke belyst i sagsfremstillingen?
Der skal være muligheder for fodboldglade børn og voksne – men jeg savner den samme politiske bevågenhed i forhold til de borgere, som inden længe skal grave dybt ned i opsparingen.
Af Rene Nicklas Wendt, byrådskandidat Konservative i Allerød
Et nyt friplejehjem er på vej i Allerød, efter at PensionDanmark har indgået en udviklingsaftale med Allerød Kommune
Et nyt friplejehjem er på vej i Allerød, efter at PensionDanmark har indgået en udviklingsaftale med Allerød Kommune, der også omfatter et nyt boligkvarter.
Hele området har fået navnet ’Teglværkskvarteret’, og skal opføres på den 60.500 m² store grund beliggende mellem Sortemosevej og Blovstrød Teglværksvej. For Allerød Kommune er projektet en vigtig milepæl med særligt friplejeboliger til seniorer, der kan imødekomme det stigende antal ældre borgere.
-Det glæder mig, at vi med det nye friplejehjem giver vores ældre flere valgmuligheder for et godt liv. Heldigvis lever vi længere og er sunde og friske meget længere end tidligere. Derfor er der behov for flere måder at bo på, når vi bliver ældre. Det får vi med det her projekt, hvor der både vil være friplejehjemsboliger, senioregnede boliger og bofællesskaber, siger Karsten Längerich, borgmester i Allerød Kommune og fortsætter:
-PensionDanmark er en utrolig stærk samarbejdspartner, der udvikler kvalitetsrammer til seniorlivet, og Diakonissestiftelsen står som garant for en værdig og omsorgsfuld ældrepleje, som vi alle ønsker for os selv og vores nærmeste. De er en fagligt dygtig driftsoperatør af ældrepleje med erfaring fra andre kommuner.”
Det kommende friplejehjem får 120 boliger, der skal understøtte nærvær og samvær i seniortilværelsen. Hele ’Teglværkskvarteret’ skal desuden bygges med fokus på bæredygtige tiltag og sigter mod en DGNB-guldcertificering, som betyder, at området lever op til høje standarder inden for miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.
Marius Møller, ejendomsdirektør i PensionDanmark:
-Med investeringen i friplejehjemmet i Allerød vil vi skabe moderne og trygge rammer for seniorer, samtidig med at vi sikrer medlemmernes pensionsopsparinger gennem værdiskabende investeringer. Vores ambition er at tilbyde plejeboliger, hvor beboerne kan føle sig hjemme, og hvor de kan indgå i fællesskaber, som styrker deres livskvalitet.
Det er Diakonissestiftelsen, der skal stå for drift og pleje af det kommende friplejehjem.
-Jeg ser meget frem til, at Diakonissestiftelsen kan tilbyde ældrepleje til borgere i Allerød. Omsorg, faglighed og medmenneskelighed er kerneværdier for os, og som beboer på det kommende plejehjem skal man opleve livskvalitet og tryghed i tidssvarende rammer, siger Anette Christoffersen, direktør i Diakonissestiftelsen.
Friplejehjemmet bliver en central del af ’Teglværkskvarteret’, og det øvrige boligkvarter får omkring 100 boliger - herunder et seniorbofællesskab, senioregnede boliger og generationsbofællesskab samt en række fællesfaciliteter. Byggeriet forventes indflytningsklart i slutningen af 2027.
Kom til input- og procesmøde
Onsdag den 23. oktober 2024 er der input- og procesmøde for alle interesserede. Her har du mulighed for at høre mere om projektet, arbejdet med lokalplanen samt det videre forløb.
Tid og sted:
Onsdag den 23. oktober 2024 fra kl. 17.00-18.00.
Blovstrødhallens café
Sortemosevej 20, 3450 Allerød
Mødet er med tilmelding via kommunens hjemmeside www.alleroed.dk
Fakta om Teglværkskvarteret
- Navn: Teglværkskvarteret (120 friplejeboliger og ca. 100 boliger)
- Forventet indflytning: 2027/2028
- Plejeoperatør: Diakonissestiftelsen
- Beliggenhed: Sortemosevej, Allerød
Byrådet besluttede tirsdag aften at lukke Centerhallen fra juli 2025 - de konservative og Enhedslisten stemte imod
Dramaet om Centerhallen har fundet sin foreløbige afslutning efter at et flertal i byrådet igår aftes besluttede at lukke Centerhallen.
Byrådet besluttede konkret, at en lukning af Centerhallen finder sted i juli 2025, idet de afsatte midler på 265.000 kr. i budgetforliget anvendes til driften af hallen.
Imod stemte Jørgen Johansen, Lars Bacher, Erik Lund, Eric Lerdrup Bourgois og Emil Ulrik Andersen.
Herefter satte borgmesteren følgende til afstemning:
"Forvaltningen bemyndiges til at finde alternative midlertidige lokaler til de faste brugere af Centerhallen i sæson 2025/2026. Løsningen skal ses i lyset af de kommende 800 m2 i Forenings- og Kulturhuset, som etables i 2026. Kultur- Idræts- og Fritidsudvalget får en status for anvisning og evt. leje af alternative midlertidige lokaler til de faste brugere af Centerhallen i forbindelse med sæsonfordelingen 2026/2027. Der gives en tillægsbevilling på 200.000 kr. til at kunne leje lokaler, bevillingen finansieres af kassebeholdningen i 2025."
Imod stemte Jørgen Johansen, Lars Bacher, Erik Lund, Eric Lerdrup Bourgois og Emil Ulrik Andersen, idet de ønskede følgende mindretalsudtalelse:
”Vi stemmer imod at lukke Centerhallen for brugere inden Kulturtorvet, og de 800 nye kommunale kvadratmeter, er færdigbygget. Vi mener også, at sagen begynder at blive lige tilpas tosset, når der spares 530 tusind på drift om året, mens der bruges 200 tusind på at lede efter nye lokaler til Centerhallens brugere, uden at der er nogen garanti for at det lykkes. ”
Venstre er meget tilfredse med, at sagen om kunstgræs går tilbage til fagudvalg for at gøre beslutningsgrundlaget bedre
Investering i kunstgræs skal sikre formålet og ikke drukne i ubelyste principper, hedder det i en kommentar fra Venstre, efter at byrådet i Allerød i aftes valgte at sende sagaen om kunstgræs eller kork på boldbanerne tilbage til Kultur-, idræts- og fritidsudvalget.
-I den politiske behandling og offentlige debat, er der henvist til informationer og oplysninger, der ikke fremgår eller understøttes af sagsfremstillingen.
Idet kunstgræsbanerne koster op til 15 mio. kr., er det derfor afgørende, at vi har en fuldt oplyst sag, på tværs af udvalg, som grundlag for vores beslutning. Derfor har vi sendt sagen tilbage, så vi kan få den yderligere oplyst og et kvalificeret fagligt grundlag, hedder det i kommentaren, der fortsætter.
-Efter den seneste debat, mener vi, at det er væsentligt, at få fuldstændig klarhed af hvorvidt:
• fodboldbaner med kork er lige så brugbare til fodbold om vinteren som baner med gummigranulat, når de er veldrænet
• om det er muligt med afværgeforanstaltninger, at undgå forurening fra TBE af grundvand og omkringliggende natur
Derudover har sagen bidraget til bekymring om spredning af gummigranulat i naturen. Derfor arbejder vi på, at udvide sagen for at få afdækket, hvordan vi også kan få lavet afværgeforanstaltninger mod spredning af gummigranulat på de eksisterende kunstgræsbaner i Lynge, Blovstrød og Allerød, fremgår det af kommentaren.
Det hedder videre:
-Realiteterne er, at Kommunens fodboldklubber mangler banekapacitet i vinterhalvåret. Derfor har det været vigtigt for Venstre, at fodboldbanerne også kan bruges om vinteren ligesom vi naturligvis skal passe på vores natur og miljø. Og vi er helt enige i det budskab som både fodboldklubberne og knap 400 borgere klart har givet udtryk for med deres underskriftsindsamling.
I Venstre er vi derfor tilfredse med, at sagen bliver sendt tilbage. Da vi mener, at vi har brug for at få et fælles fagligt grundlag, så vi kan træffe den bedste beslutning for både vores natur, børn, unge og frivillige der spiller fodbold hele året.
Det er byrådsmedlemmerne Michael Nørregaard og Clara Rao, der står bag kommentaren på Venstre vegne, fremgår det.
Den tidligere formand for AFK(Allerød Fodbold Klub), Flemming Bærentzen, henstiller kraftigt til, at byrådet fravælger kork til boldbaner
Den tidligere, mangeårige formand for Allerød Fodbold Klub(AFK), Flemming Bærentzen retter nu en sidste appel til byrådet omkring anvendelsen af kork eller gummigranulat til fyld på boldbaner.
-Jeg har fulgt den overraskende opståede debat om emnet, et emne jeg og AFK trode var på plads. AFK og jeg var da sikre på ,at der var besluttet at der skulle gummigranulat i banerne, så de kunne bruges hver dag året rundt, uden skelen til om det regnede eller om det var frostvejr.
Stor var overraskelsen, da denne debat dukkede op og jeg så at der pludselig var flertal for kork, stik mod Kommunens egne rådgivere, AFK og sund fornuft, skriver Flemming Bærentzen i sin henvendelse og fortsætter:
-Kork giver problemer når det regner og når det fryser. Når det regner, popper kork op til overfladen og så ligner det pludselig en korkbane. Når det fryser bliver banen meget glat og farlig og må flere steder lukkes i dagevis.
Med al respekt for miljøet, så håber jeg virkelig ikke at vi endnu engang får anlagt nye baner som ikke er gennemtænkt, ligesom da vi anlagde græsbaner ved Møllemosen, hvor den ene meget hurtigt måtte lægges om og flere andre baner simpelthen bliver granit hårde, helt brune og dermed farlige for bentøjet, når der er en tørke periode om sommeren, alt sammen grundet for dårligt anlagte baner, skriver Flemming Bærentzen og tilføjer:
-Jeg tror ikke der er nogen som ikke er enige i at vi skal værne om miljøet og passe på grundvand osv., men det duer heller ikke at bruge store beløb på nye anlæg som så ikke kan bruges i fuldt omfang.
"Med al respekt for miljøet, så håber jeg virkelig ikke at vi endnu engang får anlagt nye baner som ikke er gennemtænkt"
Der er i øvrigt eksempler på foranstaltninger til at begrænse spredning af gummigranulat fra kunstbaner ved at sætte en lav bande rundt om anlægget og metalriste ved indgang/udgang til banerne så man holder langt størstedelen af granulaten inde på banerne og slutter:
-Jeg vil derfor kraftigt henstille til at de medlemmer af Byrådet, som pt. er indstillet på at stemme for kork, at de genovervejer og stemmer for gummigranulat i stedet til glæde og gavn for alle i og omkring AFK. Lad os nu lave det rigtigt fra start denne gang.