29. april 2024  |   Politirapporten

Tilliden til politiet stiger i Nordsjælland

Tryghedsundersøgelse viser, at nordsjællandske borgere er blevet mere trygge og har mere tillid til politiet.

Politirapporten
29. april 2024  |   af Redaktionen

Tryghedsundersøgelse viser, at nordsjællandske borgere er blevet mere trygge og har mere tillid til politiet.

Borgerne i Nordsjælland er blevet mere trygge og samtidig vokser deres tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. Det kan man læse i Justitsministeriets seneste Tryghedsundersøgelse, som netop er udkommet.

I 2023 har 90 procent af borgerne i Nordsjælland angivet, at de grundlæggende føler sig trygge i deres nabolag.

Det er statistisk signifikant flere end i resten af Danmark, og et billede på den positive udvikling, som nordsjællænderne har givet udtryk for de senere år. I 2022 var det 89,3 procent af borgerne i Nordsjælland, som følte sig grundlæggende trygge i deres nabolag, året før 88,5 pct. og i 2019, hed tallet 84,4 procent.

Velfungerende samarbejde

-Vi er meget glade for, at borgernes tryghed og tilliden til politiet stiger. Vi har et tæt og velfungerende samarbejde med kommunerne i politikredsen. Det betyder, at vi hurtigt kan reagere på aktuelle fælles udfordringer. For eksempel når vi oplever unge, som skaber uro på S-stationer og i togene. Samtidig har vi en række fælles indsatser, som bidrager til at øge trygheden i Nordsjælland, bl.a. i forhold til forebyggelse af indbrud og sikring af trafiksikkerhed. Det tror jeg medvirker til, at borgerne oplever, at der er fokus på de udfordringer, vi trods de gode resultater, har i politikredsen, siger politidirektør Lykke Sørensen, Nordsjællands Politi.

Tillid til hjælp

I Justitsministeriets undersøgelsen er der også spurgt til, om borgerne har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det.

Her har 86 procent af borgerne svaret, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det, og det er en pæn stigning i forhold til året før, hvor 83,7 pct. svarede, at de havde tillid til politiet.

-Det er helt afgørende for os, at borgerne har tillid til, at vi kommer, når de har brug for os. Men også at de oplever, at vi har fokus på de problemer og udfordringer, som de er bekymrede for. Tillid er vejen til, at vi hjælper hinanden med at undgå kriminalitet, og får håndteret den kriminalitet, som stadig findes i vores samfund. Så vi vil fortsat gøre alt, hvad vi kan, for at leve op til borgernes tillid, og samtidig være så åbne og tilgængelige som muligt, siger politidirektør Lykke Sørensen.

Tryghedsundersøgelsen kan læses her: https://www.justitsministeriet.dk/wp-content/uploads/2024/04/tryghedsundersoegelse-2023.pdf

Selve spørgeskemaundersøgelsen, der er gennemført af Danmarks Statistik i perioden fra d. 1. september til 28. november 2023, er blevet udsendt til 68.093 personer i Danmark og har modtaget 29.007 besvarelser. Efter datarens omfatter undersøgelsen 29.004 besvarelser, hvilket er svarende til en svarprocent på 42,5 procent

Fakta:

Generelt er trygheden høj i alle politikredsens 13 kommuner. Men særligt i Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Gentofte og Helsingør er borgernes tryghed vokset.

Andelen af borgere i Nordsjællands politikreds, der føler sig utrygge i opgange og i grønne områder, parker og legepladser, er statistisk signifikant mindre end i resten af Danmark. Der er yderligere tendens til, at andelen af borgere i Nordsjællands politikreds, der føler sig utrygge på gaden og på pladser og torve, er mindre end i resten af Danmark. Omvendt er andelen af borgere i Nordsjællands politikreds, der føler sig utrygge på stationer og ved stoppesteder, statistisk signifikant større end i resten af Danmark.

politi
Del på

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev - klik her
Læs også....
Nordsjælland: børn antastet af person i varebil
Politiets efterforskning har endnu ikke givet resultater vedrørende anmeldelse om antastning af to drenge fra en mand i en varebil - afhængig af nye oplysninger.

Tricktyveri i Uggeløse Bygade
Tre mænd stjal tobaksvarer fra et lager i en butik fredag aften

Glatføreuheld på Nymøllevej
Glatføreuheld ved en P-plads på Nymøllevej torsdag morgen

Jægere skød på bus
En bus på Nymøllevej blev søndag formiddag ramt af hele fire skud fra jægere

15 procent færre indbrud på et år
Trods fald i antallet af indbrud opfordrer politiet til øget opmærksomhed, hvor den mørke tid nærmer sig.

Nordsjælland: politi forlænger lukning af rockersteder
Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker- og bandetilholdssteder med to uger

Tyveri og arbejdsulykke
Arbejdsulykke i Lynge og butikstyveri hos Netto, Lillerød

Tyv blev overrasket
Ældre kvinde overraskede en tyv midt om natten

Nordsjællændere føler sig mere trygge
Stadigt flere i Nordsjælland føler sig trygge, viser Justitsministeriets seneste Tryghedsundersøgelse.

Ældre kvinde franarret større beløb
En 91-årig kvinde fra Allerød blev mandag franarret et større beløb af en person, der udgav sig for at være fra banken.

25-årig taget for indbrud
Indbrudstyv blev taget af politiet natten til onsdag, da vedkommende forsøgte at stjæle fra villa på Rytterhegnet.