22. januar 2024  |   Politirapporten  |   Politirapporten  |   Tyveri

Tricktyveri i Uggeløse Bygade

Tre mænd stjal tobaksvarer fra et lager i en butik fredag aften

Politirapporten
22. januar 2024  |   af Kim Sejr

Tre mænd stjal tobaksvarer fra et lager i en butik fredag aften

Søndag formiddag fik Nordsjællands Politi en anmeldelse om et tyveri mod en butik på Uggeløse Bygade fredagen før.

To mænd var fredag klokken 20.30 kommet ind i forretningen og afledte ekspedientens opmærksomhed, imens en tredje gerningsmand kravlede ud på lageret, hvor han fyldte en pose og to kasser med cigaretter til en større værdi.

Alle tre gerningsmænd forlod stedet i en sort mellemstørrelse bil.

Del på

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev - klik her
Torsdag med lidt snekaos

Snevejret torsdag gav anledning til et par politirapporteringer - bl.a. påkørsel af en 14-årig dreng

Snevejret torsdag var sikkert velkomment af mange, men i trafikken gav det anledning til lidt knas.

En 14-årig dreng fra Allerød blev således torsdag morgen ramt af en bil, da han kom gående i krydset Poppelvang/banevang. Bilisten, en 46-årig mand fra Allerød, havde ikke fået sat vinterdæk på sin bil, som derfor kurede frem i krydset, da bilisten forsøgte at bremse. Drengen kom heldigvis ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for manglende agtpågivenhed i trafikken.

Ny bilist i snevejr

Senere torsdag kontaktede en borger politiet klokken 16.35 og fortalte, at der på Kongevejen var en bilist, som kørte så langsomt, at flere andre biler dyttede og blinkede af bilisten, hvilket til sidst havde fået denne til at holde ind til siden.

Ud fra oplysninger om den pågældende bil, kunne det konstateres, at der formentlig var tale om en ung mand, som netop havde fået kørekort og derfor kørte ekstra forsigtigt i snevejret.

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man udviser tålmodighed og hensyn over for sine medbilister, særligt da der kan være tale om bilister uden så meget erfaring.

Kilde: Nordsjællands Politi


Knivdrab i Birkerød

En 23-årig mand er sent mandag aften blevet dræbt i forbindelse med et knivstikkeri nær Søndervangshallen i Birkerød - politiet tror på internt opgør i det kriminelle miljø.

En mand blev sent mandag aften dræbt i forbindelse med et knivstikkeri nær Søndervangshallen i Birkerød.

Nordsjællands Politi efterlyser vidner, der kan have oplysninger i sag om drab i Birkerød mandag aften.

Det oplyste David Buch, som er vagtchef ved Nordsjællands Politi, til Ritzau, omkring klokken 00.30 natten til tirsdag.

- Indtil videre kan vi sige, at det er en mand. Han døde på stedet, lød det.

Senere på natten har politiet over for DR uddybet, at der er tale om en 23-årig mand, som i forvejen var kendt af politiet.

Mandens pårørende er blevet underrettet.

Anmeldelsen om drabet kom klokken 23.28.

Det står endnu ikke klart, præcis hvordan hændelsen forløb, og vagtchefen vil for nuværende ikke oplyse, om der er nogen anholdte i sagen.

Politiet hører derfor gerne fra personer, der kan have oplysninger i sagen.

- Vi efterlyser vidner, der har set noget i området omkring Søndervangshallen i Birkerød omkring klokken 23, siger David Buch.

..opdatering:

En 27-årig mand fra København er anholdt og sigtet for at have dræbt manden med knivstik. Det er dog ifølge Nordsjællands Politi endnu for tidligt at sige, om der er grundlag for at fremstille den 27-årige i grundlovsforhør.

To øvrige mænd på 20 og 21 år har ligeledes været anholdt, men er løsladt efter endt afhøring.

- Både den afdøde og den 27-årige anholdte er begge kendt af politiet, og vi efterforsker sagen ud fra en primær hypotese om, at der er tale om et internt opgør i det kriminelle miljø. Der er således ikke noget, der tyder på, at drabet er relateret til den aktuelle bandesituation, siger Rolf Hoffmann, politikommissær og efterforskningsleder, Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi vil være til stede med den mobile politistation omkring Søndervangshallen i eftermiddag fra kl. 15.00 til 17.30, hvor borgerne er meget velkomne til at komme forbi.

Opdateres..

Kilde: dr.dk, sn.dk, tv2news m.fl.


Ældre kvinde bedraget for større beløb

86-årig kvinde blev tirsdag udsat for et trick-tyveri, hvor der efterfølgende blev hævet et større beløb på vedkommendes konto.

Klokken 10.27 tirsdag anmeldte datteren til en 86-årig kvinde, at hendes mor havde været udsat for bedrageri, og at moren i den forbindelse havde udleveret sit betalingskort og MitID til en ukendt gerningsmand. Der var efterfølgende blevet hævet et større beløb på den 86-åriges konto, oplyser Nordsjællands Politi.

Advarsel

Nordsjællands Politi har tidligere været ud at advare mod forsøg på bedrageri over for ældre borgere. Der sker f.eks. ved, at gerningspersonen udgiver sig for at være ansat i enten politiet eller borgerens bank. I flere tilfælde er det lykkedes gerningspersonen at franarre borgeren større pengebeløb, og Nordsjællands Politi har derfor advaret mod at overføre penge eller udlevere hævekort og personoplysninger til ukendte personer.

Store pengebeløb

– Forbrydelser af den her karakter er et alvorligt problem, fordi de forurettede ofte bliver snydt for rigtig store pengebeløb. Tilmed er gerningspersonernes målgruppe typisk ældre borgere, og gerningspersonerne er meget ihærdige og veltalende. Men vi vil gerne slå fast, at hverken politiet eller andre offentlige myndigheder og ej heller banker henvender sig til borgere eller kunder på den her måde. Jeg vil derfor kraftigt appellere til borgere, der modtager sådan en henvendelse, om at afvise gerningspersonernes anmodning. Det letteste at gøre er faktisk bare at lægge røret på, har leder i afdelingen for Økonomisk Kriminalitet i Nordsjællands Politi, politikommissær Jesper von Bülow, tidligere udtalt.

Forebyggende snak

Ifølge Nordsjællands Politi er det svært at efterforske denne type sager.

-Derfor arbejder vi også på at forebygge disse forbrydelser, og her kan de ældre borgeres pårørende være til stor hjælp. Har man ældre borgere i sin familie, vil jeg anbefale, at man tager en snak med dem om ikke at udlevere nogen former for personlige informationer eller hævekort og ej heller overføre penge til ukendte personer. Sådan en snak kan være det, der gør, at ens nærmeste ikke bliver bedraget, så den er godt givet ud, har Jesper von Bülow tidligere sagt.

Det anvendte foto er modelfoto.


Knivstik i misbrugsmiljø

Uenighed ført til knivstik i Allerød, oplyser Nordsjællands Politi

En uenighed mellem tre personer i et misbrugsmiljø førte onsdag eftermiddag omkring klokken 16 til, at en 20-årig fra Allerød blev udsat for knivstik. Episoden skete på en adresse i Kirsebærgården og den 20-årige blev kørt til behandling på hospitalet. Han er efter det oplyste uden for livsfare.

To lokale mænd på henholdsvis 20 og 22 år blev først på aftenen anholdt og sigtet i sagen, som nu efterforskes videre, oplyser Nordsjællands Politi.


Dødsulykke: politiet efterlyser vidner til vanvidskørsel

Nordsjællands Politi efterlyser vidner til vanvidskørsel, der lørdag kostede tre mennesker livet

Nordsjællands Politi vil meget gerne høre fra vidner, som kan være med til at kortlægge to bilers kørsel forud for en dødsulykke på Hillerødmotorvejens forlængelse lørdag morgen, oplyses det i en meddelelse.

Ulykken kostede tre mennesker livet, heraf et forældrepar til to børn. Børnene blev efter ulykken indlagt på hospitalet.

Foreløbige oplysninger i sagen tyder på, at to biler, henholdsvis en hvid og en sort BMW, kørte om kap forud for ulykken og, at den ene af de to biler i den forbindelse med meget høj fart kørte frontalt ind i en modkørende bil, hvor forældreparret og deres børn sad.

Føreren af den ene BMW, en 33-årig mand afgik ved døden i ulykken, mens føreren af den anden BMW, en 24-årig mand, er blevet varetægtsfængslet frem til den 17. juli. Han er blandt andet sigtet for medvirken til uagtsomt manddrab og for at bringe andres liv og førlighed i fare.

Nordsjællands Politi efterforsker fortsat ulykken og vil i den forbindelse gerne høre fra borgere, som har oplysninger, der kan være med til at klarlægge de to BMWers kørsel lørdag morgen mellem klokken 05.30 og 06.15 på strækningen fra Hillerødmotorvejens begyndelse i Brønshøj og til ulykkesstedet på Hillerødmotorvejens forlængelse kort før Brødeskovvej.

Borgere med oplysninger bedes ringe til politiet på telefon 114.

Kilde: Nordsjællands Politi


Tilliden til politiet stiger i Nordsjælland
Tryghedsundersøgelse viser, at nordsjællandske borgere er blevet mere trygge og har mere tillid til politiet. Borgerne i Nordsjælland er blevet mere trygge og samtidig vokser deres tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. Det kan man læse i Justitsministeriets seneste Tryghedsundersøgelse, som netop er udkommet. I 2023 har 90 procent af borgerne i Nordsjælland angivet, at de grundlæggende føler sig trygge i deres nabolag. Det er statistisk signifikant flere end i resten af Danmark, og et billede på den positive udvikling, som nordsjællænderne har givet udtryk for de senere år. I 2022 var det 89,3 procent af borgerne i Nordsjælland, som følte sig grundlæggende trygge i deres nabolag, året før 88,5 pct. og i 2019, hed tallet 84,4 procent. Velfungerende samarbejde -Vi er meget glade for, at borgernes tryghed og tilliden til politiet stiger. Vi har et tæt og velfungerende samarbejde med kommunerne i politikredsen. Det betyder, at vi hurtigt kan reagere på aktuelle fælles udfordringer. For eksempel når vi oplever unge, som skaber uro på S-stationer og i togene. Samtidig har vi en række fælles indsatser, som bidrager til at øge trygheden i Nordsjælland, bl.a. i forhold til forebyggelse af indbrud og sikring af trafiksikkerhed. Det tror jeg medvirker til, at borgerne oplever, at der er fokus på de udfordringer, vi trods de gode resultater, har i politikredsen, siger politidirektør Lykke Sørensen, Nordsjællands Politi. Tillid til hjælp I Justitsministeriets undersøgelsen er der også spurgt til, om borgerne har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. Her har 86 procent af borgerne svaret, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det, og det er en pæn stigning i forhold til året før, hvor 83,7 pct. svarede, at de havde tillid til politiet. -Det er helt afgørende for os, at borgerne har tillid til, at vi kommer, når de har brug for os. Men også at de oplever, at vi har fokus på de problemer og udfordringer, som de er bekymrede for. Tillid er vejen til, at vi hjælper hinanden med at undgå kriminalitet, og får håndteret den kriminalitet, som stadig findes i vores samfund. Så vi vil fortsat gøre alt, hvad vi kan, for at leve op til borgernes tillid, og samtidig være så åbne og tilgængelige som muligt, siger politidirektør Lykke Sørensen. Tryghedsundersøgelsen kan læses her: https://www.justitsministeriet.dk/wp-content/uploads/2024/04/tryghedsundersoegelse-2023.pdf Selve spørgeskemaundersøgelsen, der er gennemført af Danmarks Statistik i perioden fra d. 1. september til 28. november 2023, er blevet udsendt til 68.093 personer i Danmark og har modtaget 29.007 besvarelser. Efter datarens omfatter undersøgelsen 29.004 besvarelser, hvilket er svarende til en svarprocent på 42,5 procent Fakta: Generelt er trygheden høj i alle politikredsens 13 kommuner. Men særligt i Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Gentofte og Helsingør er borgernes tryghed vokset. Andelen af borgere i Nordsjællands politikreds, der føler sig utrygge i opgange og i grønne områder, parker og legepladser, er statistisk signifikant mindre end i resten af Danmark. Der er yderligere tendens til, at andelen af borgere i Nordsjællands politikreds, der føler sig utrygge på gaden og på pladser og torve, er mindre end i resten af Danmark. Omvendt er andelen af borgere i Nordsjællands politikreds, der føler sig utrygge på stationer og ved stoppesteder, statistisk signifikant større end i resten af Danmark.

Nordsjælland: børn antastet af person i varebil

Politiets efterforskning har endnu ikke givet resultater vedrørende anmeldelse om antastning af to drenge fra en mand i en varebil - afhængig af nye oplysninger.

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge i Nivå var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse, oplyser politiet.

Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejde i den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.

Mange henvendelser

I forbindelse med efterforskningen har Nordsjællands Politi modtaget et stort antal henvendelser om sorte varebiler.

”Vi tager denne type anmeldelser særdeles alvorligt, og de bliver undersøgt meget grundigt. Der er ingen tvivl om, at drengene i de her sager har haft en oplevelse af, at de har været ude for noget, som de er blevet urolige over og berørte af,” siger politiinspektør Svend Foldager, Nordsjællands Politi.

Han udtrykker samtidig en meget stor tak for de mange henvendelser fra borgerne, som politiet har modtaget.

Nordsjællands Politi har i denne såvel som i andre lignende sager gennemført en grundig efterforskning.

Ud over at gennemgå alle de mange henvendelser, som er modtaget, er der foretaget efterforskningen, ligesom der er sikret teledata og videoovervågning fra området. De berørte børn og deres forældre er blevet afhørt om hændelsen, og der foretages løbende gennemgang af politiet data for at undersøge, om der i andre lignende sager er signalementer, spor, og metoder, som går igen.

Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse og dermed heller ikke til identifikation af den omtalte mand eller bil. 

"vi er afhængige af nye oplysninger fra borgere, for at kunne komme videre i efterforskningen"

Sag i Hørsholm

Det er desværre også tilfældet i en lignende sag fra Hørsholm. Her opfordrede Nordsjællands Politi specifikt en kvindelig hundelufter til at henvende sig til politiet, men der er endnu ikke kommet nogen henvendelse.

-Vi har desværre ikke på nuværende tidspunkt fået oplysninger eller spor i sagerne, som har kunnet medvirke til at identificere de pågældende personer og klarlægge hændelsesforløbet yderligere. Og vi er afhængige af nye oplysninger fra borgere, for at kunne komme videre i efterforskningen. Hvis vi får nye oplysninger, som giver grundlag for at fortsætte efterforskningen, gør vi naturligvis det, siger politiinspektør Svend Foldager.

Kilde: Nordsjællands Politi


Glatføreuheld på Nymøllevej

Glatføreuheld ved en P-plads på Nymøllevej torsdag morgen

Nordsjællands Politi modtog torsdag mogen 09.33 anmeldelse om at en 56-årig lastbilchauffør fra Frederiksberg grundet glat føre havde påkørt en 19-årig mandlig bilist fra Slagelse, som holdt stille for at svinge til venstre ind på en p-plads på Nymøllevej.

Bilisten snurrede rundt, og påkørte en 56-årig mandlig bilist fra Allerød, som kørte i nordgående retning. Beredskabspatrulje og ambulance til stedet. To af parterne kørt til tjek på nærmeste hospital.

Ingen melding om personskade, oplyser Nordsjællands Politi.


Jægere skød på bus

En bus på Nymøllevej blev søndag formiddag ramt af hele fire skud fra jægere

En bus blev helt usædvanligt ramt af skud fra et haglgevær, da den søndag 11.50 kom kørende på Nymøllevej.

Anmelderen forklarede til politiet, at bussen var blevet ramt af fire skud fra jægere, og tre ruder var blevet knust.

Ingen af passagererne var heldigvis kommet til skade. Det viste sig, at der i forbindelse med jagt var blevet anskudt en rådyr, der efter det var blevet ramt, var løbet videre.

I forsøg på at aflive dyret afgav en af jægerne et skud, som ramte bussen, der kom kørende. Han blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af jagtloven og straffelovens paragraf 252, der lyder: Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs vis forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.


15 procent færre indbrud på et år
Trods fald i antallet af indbrud opfordrer politiet til øget opmærksomhed, hvor den mørke tid nærmer sig. De seneste ti år er der sket et fald i antallet af anmeldelser om indbrud i privat beboelse i Nordsjællands Politikreds på godt 54 pct. Og den positive udvikling fortsætter. Indtil videre er der i 2023 anmeldt 15 pct. færre indbrud i forhold til året før. Men et indbrud er et for meget, derfor er der behov for at øge opmærksomheden, særligt nu hvor efteråret og den mørke tid banker på, lyder det fra Nordsjællands Politi. ”Vi er meget afhængige af den hjælp, vi får fra borgerne. Så hvis I for eksempel på en aftentur ser noget, som virker mistænkeligt og unormalt, så ring til politiet på 114. En af de bedste tyverialarmer er nemlig årvågne naboer, siger Morten Kaare Pedersen, politiinspektør i Nordsjællands Politi. Den mørke tid Opfordringen til borgerne i Nordsjælland kommer her ved indgangen til efterårsferien og en mørkere tid, hvor politiet desværre ofte ser en stigning i antallet af indbrud. Men også efter en lang periode, hvor antallet af anmeldelser om indbrud er faldet markant. -Det er meget positivt, at vi ser færre indbrud. Men vi har fortsat alt for mange sager, hvor borgere kommer hjem til deres bolig og oplever, at alt er rodet igennem, og der er stjålet værdier og genstande, der har stor betydning. Derfor er det nødvendigt, at vi fortsat er opmærksomme på, hvordan vi kan gøre livet svært for indbrudstyvene, siger Morten Kaare Pedersen. Politiinspektøren understreger, at den forebyggende indsats har medvirket til at fastholde de lavere indbrudstal. Blandt gennem samarbejdet med kommunerne, borger- og grundejerforeninger, nabohjælp og Bo Trygt samarbejdet. -Nordsjællands Politi har et skærpet fokus på indbrud. Vi kører blandt andet øget patruljering med både civile og uniformerede betjente. Vi har fokus på kendte indbrudstyve, og på indbruds hot-spots. Hen over året er der anholdt flere personer, som er sigtet for at stå bag en række indbrud i politikredsen. Én indbrudstyv står ofte bag mange indbrud,” siger Morten Kaare Pedersen. Hvad man selv kan gøre Men du kan selv gøre dit til, at indbrudstyvene holder sig væk, fremhæver Nordsjællands Politi.
  • I Nordsjælland begås langt de fleste indbrud ved opbrydning eller aflistning af vinduer. Så her kan I indbrudssikre jeres hjem ved at sikre vinduerne med indvendige sikringsbeslag og envejsskruer.
  • Har I et overvågningskamera, så hjælp dig selv og os og tjek, at det virker, og sidder korrekt.
  • Lås skuret med haveredskaber, værktøj og stiger så tyven ikke kan bruge dem til at bryde ind i din, eller naboens, bolig.
  • Få dit hus til at se ud som om, der er nogle hjemme. Lad for eksempel noget opvask stå, lad det dagligdags rod ligge, og undlad for eksempel rede sengene.
  • Det er en god ide, at der i perioder bliver tændt lys i og omkring boligen, når mørket falder på. Det gøres lettest ved brug af tænd-og-sluk ure, og kan få det til at se ud som om, der er nogen hjemme. Det gør det samtidig svært for tyven at skjule sig. Erfaringen viser, at indbrudstyvene er mere tilbøjelige til at holde sig fra et hus, hvor det ser ud som om, der er nogen hjemme.
  • Aftal med naboen, at vedkommende holder øje med dit hus og sørger for at lægge en skraldepose i din skraldespand, tømmer postkassen og eventuelt parkerer sin bil i din ellers tomme indkørsel.

Nordsjælland: politi forlænger lukning af rockersteder

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker- og bandetilholdssteder med to uger

Nordsjællands Politi har besluttet at forlænge forbuddet mod at opholde sig i to rocker- og bande tilholdssteder.

Forbuddene er forlænget, fordi det vurderes, at der fortsat er en betydelig risiko for, at de voldsomme hændelser, som har udspillet sig i København i den verserende konflikt mellem to grupperinger i rocker- og bandemiljøet, kan udvikle sig yderligere.

- Borgerne i politikredsen skal kunne føle sig trygge, hvor de bor og arbejder, og derfor har vi forlænget lukningen. Den blotte tilstedeværelse af et tilholdssted, hvor der under konflikten er mulighed for, at medlemmer eller personer tilknyttet en gruppering opholder sig, vil kunne udgøre et grundlag for et angreb, uanset om personer fra grupperingen opholder sig på ejendommen, siger Svend Foldager, politiinspektør i Nordsjællands Politi.

Der er tale om følgende adresser:

• Oldenvej 17, st.tv. 3490 Kvistgård
• Ved Klædebo 14, lejemålene/camp 6 og 11, 2970 Hørsholm

Lukningerne betyder, at det i perioden frem til foreløbig den 10. oktober kl. 14.30 er forbudt at opholde sig på de to adresser.



Annonce