En nedlæggelse af børnenaturcentret Vestre Hus kan spare kommunen for 0,75 mio. kr. årligt. Vestre Hus selv advarer mod en lukning. Børnenaturcentret Vestre Hus indgår i det sparekatalog, som revisionsfirmaet […]
En nedlæggelse af børnenaturcentret Vestre Hus kan spare kommunen for 0,75 mio. kr. årligt. Vestre Hus selv advarer mod en lukning.
Børnenaturcentret Vestre Hus indgår i det sparekatalog, som revisionsfirmaet BDO har udarbejdet for byrådet, og her er forslaget at fjerne tilbuddet helt. Hermed vil kommunen kunne spare 0,75 mio. kr. årligt.
Bestyrelsen for Vestre Hus mener dog, at en sådan besparelse vil være et brud på kommunens grønne profil og gør opmærksom på, at Vestre Hus netop indgår i kommunens vision “Tæt på hinanden, tæt på naturen”.
I et høringssvar gør bestyrelsen således opmærksom på, at Vestre Hus konkret nævnes hele to gange i Allerøds “Natur-, miljø- og klimapolitik 2030”. Dels nævnes Vestre Hus i temaet om at opleve naturen tæt på, hvor et fokusområde er, at “Naturen skal i endnu højere grad anvendes som opholds- og læringsrum for børn og unge gennem samarbejde med naturskolen og frivillige organisationer”. Desuden nævnes Vestre Hus i temaet om partnerskaber for handling, hvor et fokusområde er at: “Kommunens borgere og virksomheder arbejder mod en bæredygtig udvikling, bl.a. understøttet af Grøn Guide, naturvejledning og virksomhedssamarbejdet carbon20”.
4000 brugere i 2021
Bestyrelsen gør ligeledes opmærksom på den positive og omfattende brug af Vestre Hus.
– I 2021 besøgte lige knap 4000 brugere naturskolen, endda på et år hvor en fjerdedel af årets aktiviteter var stærkt reduceret, hvis ikke helt lukket ned, på grund af corona-restriktioner. Tallet inkluderer ikke dem, der ikke direkte booker sig ind hos naturvejlederen men blot kommer forbi.
Der er rigtig mange børn, unge og voksne, der får stor glæde af stedet. Aktiviteterne på naturcentret bidrager til børnenes læring og naturdannelse på en måde, de husker resten af livet.
Dette arbejde er med til at skabe fremtidens natur- og miljøbevidste borgere i Allerød, lyder det i høringssvaret.
Læs også....
Byrådet besluttede tirsdag aften at lukke Centerhallen fra juli 2025 - de konservative og Enhedslisten stemte imod
Venstre er meget tilfredse med, at sagen om kunstgræs går tilbage til fagudvalg for at gøre beslutningsgrundlaget bedre
Den tidligere formand for AFK(Allerød Fodbold Klub), Flemming Bærentzen, henstiller kraftigt til, at byrådet fravælger kork til boldbaner
Et budgetflertal beklager de konservatives udtræden af budgetforlig, men fastholder nedrivning af Centerhallen
Presset for at bevare Centerhallen har fået de konservative til at træde ud af budgetforliget for 2025
Centerhallen er på dagsordenen, når Økonomiudvalget holder møde tirsdag 1. oktober - flere partier åbne for genforhandling, V, K og B fastholder indgåede aftaler.
Notat fra forvaltningen viser, at der vil gå mindst 9 måneder fra Centerhallen er nedrevet til at pladsen er omdannet til parkering
Centerhallen skal ikke rives ned, mener såvel Eric Lerdrup Bourgois som Erik Lund, begge medlemmer af byrådet for de konservative.
Som minimum må man vente med at afgøre Centerhallens skæbne efter opførelsen af Kulturtorvet, mener byrådsmedlem for Enhedslisten, Emil Ulrik Andersen.
Konservative fastholder aftalen om, at Centerhallen skal nedlægges, eller “bygningskomprimeres”, som det hedder i budgetforliget for 2023.
Borgerlige byrådspolitikere vil både bevare Centerhallen og skabe flere parkeringspladser - det hænger ikke sammen, siger byrådsmedlem og viceborgmester Miki Dam Larsen(S).